/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +2 -2
    Çiftlikbank adlı saadet zinciriyle 1 milyar 100 bin liralık vurgun yapan “Tosuncuk” lakaplı dolandırıcı Mehmet Aydın’ın da AKP’nin hazırladığı ve Meclis’ten geçen infaz indirim düzenlemesinden yararlanacağı öne sürüldü. AKP ve MHP’li milletvekillerin alkışlarla kabul ettiği düzenlemeden cezaevindeki gazeteciler, siyasetçiler ve yazarlar yararlanamıyor.
    AKP’nin MHP’nin önerileri doğrultusunda hazırladığı infaz düzenlemesi paketi, yedi gün süren görüşmeler sonunda 330 milletvekilinin katıldığı oylamada, 51 ret oyuna karşılık 279 kabul oyuyla TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.
    Tartışmalara neden olan infaz paketi kapsamında gasp, şantaj, dolandırıcılık, cebir gibi birçok suçtan hüküm giymiş mahkumlar yararlanırken; muhalefetin ısrarına rağmen pakete siyasi tutuklular, düşünce suçluları, tutuklu gazeteciler dahil edilmedi. Gazetecilerin tahliyesini sağlayacak herhangi bir düzenleme yapmayan AKP, son dakika önergesiyle infaz indiriminden yararlanamayacak suçlara MiT’e karşı işlenen suçları da ekledi. Böylece Libya’da ölen MiT mensubunun cenaze haberi nedeniyle tutuklanan gazetecilerin de indirimden yararlanmasının önü kapatıldı.

    Fetöcüsü , Hırsızı kaçakçısı tecavüzcüsü dışarda , gazetecisi düşünürü aydın'ı içerde olan ülke TÜRKiYE adaletini sevdiğimin ülkesi * En kısa zamanda büyük bir saadet zinciri kuracağım. Birlikte çalışalım diyenleri bekliyorum.
    ···
   tümünü göster