/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +2 -9
    alp arslan'ın hanedanı moğolların vasalı oldu ve daha sonra hristiyan olup gürcistan hanedanlığının bir parçası oldular.

    vahhabiler sapkın değildir asıl sapkınlar bidat şeyleri islam zannedenlerdir.

    gerçek islam bu yüzden de vahhabiliktir.
    ···
    1. 1.
      +5
      Gerçek Hristiyanlık neden Katoliklik değildir? islam'ı yorumlarken daha ılımlı olan biz Sünniler madem gerçek islam değiliz de Vahhabiler gerçek Müslüman, siz Protestanlar neden Kilise'yi terk ettiniz? Erkekleri ve kadınları birbiri ile evlendiren Episkopal Kilise örneğin, incil'deki evlilik tanımına uyuyor mu?
      ···
    2. 2.
      +8
      Nah gerçek islâm vehhâbîliktir. islâm'ın aslı Ehl-i Sünnet'tir. Vehhâbîlikte ise bid'at vardır. Kuruluşu ise 18. yüzyıla dayanır. O yüzden palavra sıkmayı kes. Ayrıca vehhâbîler Amerikan ve israil kuklasıdır. Mâide 51'de ise "Yahudileri ve Hristiyanları velî edinmeyin." der. Bu bile yeterli bir ispattır.
      ···
    3. 3.
      0
      agrarian beyefendiye de şöyle diyeyim gerçek hristiyanlık katoliklik değildir diye bir şey söylemedim iftira atma.

      kendine hristiyanım diyen ve incile uyan herkes hristiyandır biz mezhepçilik yapmayız.

      ben protestan da değilim.

      episkopallerin ne yaptıkları kendilerini ilgilendirir bizi ilgilendirmez adamların incil anlayışı öyle.
      ···
    4. 4.
      +2
      Daha önceki zamanlarda Protestanım demiştin diye aklımda kalmış, benim hatam. Hristiyanlığı benimsemek yeter diyorsun, çok güzel kapsayıcı bir anlayış, yorumlara açık yani. Vahhabilik de aynı Episkopallik gibi aradan sıyrılmış bir yorum, türedi bir şey tarihi çok daha yeni. Bir ayeti bağlamından koparıp, Orta Çağ'da kadınların deveyle tek başlarına 1 saatten fazla seyahat etmelerini yasaklayan ve günümüze de bunu araba sürme yasağı olarak taşıyan Kuran anlayışı acayip ,Suud'da bile sayıca azınlıkta kalan bir inanç. Biz de Vahhabiler gibi yorumlamadan islam yaşanabilir diyoruz, bunda hiçbir gariplik yok. Umarım artık böyle acayip argümanlarla ortaya çıkmazsınız.
      ···
    5. 5.
      -4
      eskiden protestandım sonradan bilgilenip bıraktım demek o zamanlardan hatırlıyorsun iyiymiş :d

      hristiyanlığın tamamı yoruma açık o yüzden hristiyanlıkta bu kadar bölünme var bir de hristiyanlıkla felsefe el ele gidiyor.

      vahhabilik de bir yorum evet ama asıl sıkıntı adamlarının yaptığının gerçek islam olması çünkü vahhabiliğin temelinde allah birdir dolayısıyla sadece allaha tapınılabilir inancını barındırıyor ki gerçek islam budur.

      beğenmeyebilirsin ve hatta katılmayabilirsin ama benim düşüncem bu.

      bu inancın azınlıkta kalması kadar normal bir şey yok günümüzde birçok tefsirci, islamı günümüze adapte edebilmek için hadisleri reddediyor ve kuranı kendi kafasına göre yorumluyor.
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster