/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +6 -1
    Iyi kadinlar, itaatkar olanlar ve Allah´in korunmasini emrettigi seyleri kocalarinin bulunmadigi zamanlarda da koruyanlardir. Fenalik ve geçimsizliklerinden korktugunuz kadinlara gelince: Önce kendilerine ögüt verin, yataklarindan ayrilin. Bunlar da fayda vermezse dövün. Eger size itaat ederlerse kendilerini incitmeye baska bir bahane aramayin. Çünkü Allah çok yücedir, çok büyüktür.(elmalılı hamdi tesfiri)

    Şimdi hiç kuranı karıştırma, karın fenalık yaparsa yani aile harimini çiğnerse, yani kendisine zina aldatma gibi helal olmayan bir fenalığı yaparsa kaçımız buna sabır ve tahammül gösteririz?
    Insan olduğumuz için duygulara sahibiz ve hiçbir erkek böyle bir durumda karısını cezasız bırakmaz. Kuran olaya yumuşak yaklaşmış, önce yatakları ayırın sonra hafifçe dövün diyor.
    Benzer durum şu sözlükteki bekaret takıntısı olan tiplerden birinin başına gelse karısını dayaktan öldürür veya silahla öldürür. Dahası bu ülkedeki erkeklerin yuzde 99 unun tepkisi kuranınkinden daha sert olur. Hepimiz insanız ve duygularımızdan kaçamayız.
    ···
    1. 1.
      +1 -1
      Bak canım dostum, birincisi üstüne basa basa söylediğim şeyi niye anlamıyorsunuz? ben o entrymde kadınların dövülmesinden veya dövülmemesinden bahsetmiyorum. oradaki darabe kelimesinden bahsediyorum. Bu kelime çok riskli bir kelime ve allah neden bu kadar fikir ayrılığına düşürebilecek bir kelime kulanmış onu soruyorum. ikincisi dövme meselesine gelirsek, NiSA 34 TE KESiNLiKLE HAFiFÇE DiYE BiR iBARE GEÇMEZ ONLAR MEALCiLERiN iNSANLARIN BU AYETE KARŞI TEPKiSiNi AZALTMAK iÇiN KONULMUŞTUR. hadi bunu kanıtlayayım aksi takdirde millete cahil damgası vurmayı iyi bilirsiniz.
      Erricâlu kavvâmûne ‘alâ annisâ-i bimâ faddala(A)llâhu ba’dahum ‘alâ ba’din vebimâ enfekû min emvâlihim(c) fe-ssâlihâtu kânitâtun hâfizâtun lilġaybi bimâ hafiza(A)llâh(u)(c) vellâtî teḣâfûne nuşûzehunne fe’izûhunne vehcurûhunne fî-lmedâci’i vadribûhun(ne)(s) fe-in
      eta’nekum felâ tebġû ‘aleyhinne sebîlâ(en)(k) inna(A)llâhe kâne ‘aliyyen kebîrâ(n)
      BURAYA DiKKAT! ARAPÇADA FiiLDEN ÖNCE GELEN HAFiFÇE ZARFININ ARAPÇASI'بخفة' dır yani bikhifa. bak bakalım ayette bikhifa varmı. Bu birinci meseleydi. ikincisine gelelim.
      Kuranda kadını veya kocayı dövmek te yanlıştır. HEMMEN iSPATLAYAYIM
      “Eğer bir kadın kocasının geçimsizliğinden yahut kendisinden yüz çevirmesinden endişe ederse, aralarında bir sulh yapmalarında onlara günah yoktur. Sulh (daima) hayırlıdır. Zaten nefisler kıskançlığa hazırdır. Eğer iyi geçinir ve Allah'tan korkarsanız, şüphesiz Allah yaptıklarınızdan haberdardır.” (Nisa, 4/128).
      Yukarıdaki ayete göre de senin dediğin çelişiyor.
      ···
    2. 2.
      +1
      Panpa ben arapça bilmem, o yüzden dilbilgisi konusunda yorum yapamam. Lakin ayetin birkaç farklı şekilde mealini internette bulabilirsin. Hafifçe ibaresini o tercümelerden birinde gördüm. Çok da detaylara takılmaya gerek yok. Kadın fenalık yapıyorsa yatakların ayrılması, olmazsa dövülmesi söz konusu. Bu zaten insanoğlunun doğasında var. Kıskançlık, sadakat gibi duygular ortaktır ve her erkekte bulunur, konuyu kurandan bağımsız olarak yorumlasak bile benzer argümanlar üzerinden tartışırız.
      Son bahsettiğin ayetlerdeki durum farklı panpa. Yüce Allah zaten affetmenin her zaman daha hayırlı olduğunu söyler. Cinayette bile kısasta hayat var dedikten sonra Allah affederseniz sizin için daha hayırlı olur diyor. Allah affedici olduğu için affedenleri de sever panpa.
      ···
    3. 3.
      0
      Orada Allah resmen sulh hayırlıdır yazıyor. daimayı almıyorum çünkü parantez normalde yok. Ayrıca sonra diyor iyi geçinir bak bura çok önemli iYi GEÇiNiR YANi BURADA SORUMLULUK HEM KARIYA HEM DE KOCAYA GEÇiYOR. ve allahtan korkarsanız allah yaptıklarınızdan haberdardır diyor diğer dünyada hesabını sorarım diyor. Daha birsürü bununla ilgili ayet var.
      ···
    4. 4.
      0
      Ulan gerizekalı benim ne yapıp ne yapmadigim önemli değil senin inandığın tanrının bize ne söylediği önemli. Zorda kalırsanız çalın da desin o zaman öyle mantık mi var amk
      ···
    5. 5.
      0
      senin yüzünden araştırma yaptım amk huur evladı.

      profesör'den dinle al amk

      https://www.youtube.com/watch?v=FCr9jpTjW3U
      ···
    6. 6.
      +1
      Kendi inandığın ayetlerin tefsirini de mehmet okuyan gibi kuranda bir adem yok birçok adem diye direten sahtekardan alıyorsan çok aciz bir pekekentsin.
      ···
      1. 1.
        0
        ulan cevap istiyosunuz cevap vereni beğenmiyosunuz. birde üstüne hala mantıklı cevap gelmedi diyosun. başta bikere sorduğun soru mantıksız ne kadar mantıklı cevap bekliyosun? millet yine üşenmiyo sana cevap veriyo hala mantıklı cevap gelmedi diyosun. Mehmet Okuyana sahtekar dediğine göre sen gözünü kulağını bağlamışsın gerçekleri görmemek için uğraşıyosun demek. Mehmet hoca sahtekar doğru hoca kim cüppeli mi?
        ···
      2. 2.
        0
        Vaay sözlükte okuyancılar da dolaşiıyormuş demek . Kusura bakma da birden fazla adem var diyen bir adamı kaale de almam güvenmem de ayrıca izledim videoyu bir halt demiyor sadece ayeti çarptırıyor ben cübbeliye dürüst demedim ki islam tüccarlarının alayı sahtekar. Üstteki yorumlarıma bak bi biraz beynini kullan öyle cevap ver. iŞiNiZ GÜCÜNÜZ KILIF UYDURMAK anasını satayım.
        ···
      3. diğerleri 0
    7. 7.
      0
      Okuyancılar ne tarikat mıyız biz? o adam ömrünü verdi bu din tüccarlarıyla mücadeleye. Hz. Adem mevzusunu aynı cüppeli ağzıyla söylüyorsun. büyük ihtimal ondan dinledin ve Mehmet hocanın hiç bir konuşmasını tam olarak dinlemedin. milletten duyduğun laflarla sırf doğruları söyleyip işine gelmediği için adamı yaftalıyosun. adamın saatlerce anlatarak açıkladığı konuyu sana burda yazarak anlatacak değilim. gerçekten çok merak ediyorsan aç bak konuşma programlarına. kendi yaptığın cevaplara kılıf uydurma işini de bize yaftalama.
      ···
      1. 1.
        0
        Bana cübbelinin müridi kılıfı uydurmandan senin tam bir okuyancı olduğuna bizzat karar verdim. Biz kendi cümlelerimize ve ayetlerinize kılıf uydurarak hiçbir şey elimize geçmez. Tam tersi siz ayetlerinize kılıf uydurunca elinize bir şey geçer. Ateist bir kişinin inandığı bir ritüel yoktur. Hayatını yaşar. Ama bir islamcı hayatının büyük bir kısmını dini ritüel ve sünnet dediğiniz kavramlarla yaşarsınız. Yani kılıf uyduran inançsızlar değil tam oalrak siz sizin gibi düşünen din tüccarlarıdır.
        ···
      2. 2.
        +1
        git hayatını yaşa o zaman birader ne tatava yapıyon burda? halinden memnun olmayan değiştirsin yaşam tarzını. sana ne müslümanın ne yaptığından? çok hayatını yaşamak istiyosan yaşa tutan mı var seni? görüyoruz burda hayatını yaşayan ateistleri. ömrü pc başında geçen asosyal yıkıklar hayatını yaşıyor aynen.
        ···
      3. 3.
        0
        panpa o zaman günün yarım saatini namaza 2 saatini kurana bilmem kaç saatini de muhafazid peygambere harca skimde de değil açıkçası benden sorumluluk kalktı kandırılmak sizin de hakkınız allahulazim.
        ···
      4. diğerleri 1
    8. diğerleri 5
   tümünü göster