/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +2
    Bu ayet bir yuvanın yıkılmasından önce denenebilecek yolları sıralamış. Git bak, boşanma davalarının %80ini kadınlar açar, onun da %80i çalışan kadınlardır. Çoğu kadın duygusal olarak basit sebepten yuva yıkabilir. En şerefsiz erkek bile yuva yıkmaya kolay kolay yanaşmaz. Çünkü karısını en azından kıskanır.

    Mesela en ufak bir sinirlerinde kocasının erkekliğine ağır laflar edip küfürler eden, kocasına saldıran, evde eşya kıran, kocasını akrabalarına dövdüren hatta sevgilisine öldürten kadınlar bile var. Kocanın pasifliği bazen acınacak halde oluyor.

    Hafifçe dövülme diye meal verilmesinin sebebi şu, hadislerde kadına şiddet yasaklanmıştır, ama korkutma amaçlı, ele yüze vs. vurmadan, kalıcı veya sakatlayıcı olmadan, ağır saygısızlığa ve kavgacılığa hakarete karşı, hafif bir şeye izin verilmiş, yuva yıkılmadan önce son bir çare olarak, bir ihtimal belki kadın davranışlarını düzeltir diye. Bununla ilgili alimlerin bir sürü ictihat kararları, fetvaları var. Git kadını döv diye bir şey yok.

    islamın kadınlara verdiği haklar o çağa göre Bizanstan irandan Çinden Avrupadan kat kat üstün. Şu anda islamdan çok hak veriyorlar ama yuvalar darmadağın.

    Kısacası Kurandaki ayetlerin açıklamasını uygulamasını Hadislerden, orada yoksa güvenilir alimlerin fetvalarında anlarız. Orada git kadını döv diye bir şey yok, yuvanı kurtarmak için çare olacaksa bir seferlik hafif bir şekilde bunu da dene var.
    ···
    1. 1.
      0
      Hafifçe kısmını vinvatli ya adlı arkadaşın yazdığı entrynin altına cevapladım. Ayrıca hangi ayette kadına şiddeti AÇIKÇA YASAKLI YOR. Bi KERE muhafazid PEYGAMBERiN 12 EŞi VAR BUNLARIN 2 Si CARiYESi PARA KARŞILIĞINDA CiMA EYLEYEN BiR PEYGAMBERi OLAN ALLAH BÖYLE BiRŞEY YAPMAMASI DA NORMAL. Ulan kuranın hem açıkça oldugundan bahsediyorsunuz hemde yok hadisler şöyle böyle diyorsunuz kuranda hiçbir yerde yazmaz korkutmak için (hafifçe xd)dövün diye. Kanıtlarla gel gerçek bir tartışma olsun. Ayrıca farzet ki muhafazid peygamberin hadisleri kayıt altında tutulmadı hadislerin yarısı uçtu gitti, ne olacaktı ? BiRAZ ViCDANINA DOKUN ELiN HACISINDAN HOCASINDAN BAKMA. SADE BiR ŞEKiLDE OKU. HACININ HOCANIN FETVASINA BAKARSAN O HOCANIN DiNiNi YAŞARSIN. Ayrıca şu MEŞHUR kadına şiddetin açıkça yasaklandığına dair biraz hadis yolla bana. AYRICA TAM KAYNAĞINI VER ÖYLE AKiT MAKiT OLMASIN. HADiSLERi VER BEN DE SANA TONLA HADiS VEREYiM BU AYETLE ÇELiŞEN.
      ···
    2. 2.
      +1
      Sen benim yazdıklarımı okuyor musun? Yazdıklarımı es geçip başka başka daldan dala atlamışsın. Para karşılığı lafını nereden duyup atladıysan çok ağır bir iftira... Böyle uluorta yazmışsın ağzının elinin ayarı olsun biraz. Amcandan dayından konuşmuyoruz burada.

      Mesele hacı hoca meselesi değil, hadislere fıkıhlara ömrünü vermiş binlerce sayfa kitap yazmış alimlerden bahsediyoruz burada. Her işin bir uzmanı var, senden daha zeki, bir olayı senden daha iyi, daha kapsamlı anlayan, literatüre senden daha hakim, dinini hayatında daha çok uygulamış, senden daha güvenilir insanların yazdıklarını okuyorsun, bir sürü böyle insanın yorumlarını okuyup kıyaslayıp uygun bulduğun fikri kabulleniyorsun. O zaman sokratesi, aristoyu, nietsche yi veya başkalarını da okuma. işin gücün bitli sönük filozof fikirleri mi diyeyim?

      Hadis: " Kadınları dövmeyiniz" ve sonrasında tekrardan " Kadınlarını döven o kimseler, sizin hayırlınız değildir. " https://www.hadiskitaplar...us-salihin-281-nolu-hadis

      Hafifçe dememin sebebi şu, kuranın emriyle bu hadisi birlikte düşünmek zorundasın. Ne kadının ne erkeğin ne çocukların mağdur olmaması gerekiyor. Bir sürü ailede alçak, saldırgan, laftan anlamayan kadınlar ve söz geçiremeyen pasif erkekler de var. Böyle yuvalar da yürümez.

      Dövmenin alışkanlık haline getirilmemesi, evlilikte yuva yıkılmasını önlemek amaçlı sınırlandırılması alimlerin bir yorumu, ictihadı. Mesela yargıtay ictihadı gibi düşün.
      ···
    3. 3.
      0
      Bana dediklerimi okuyormusun diyen bir arkadaş daha cariyenin anldıbını bilmiyor :D Bir senden ve benden daha zeki olduğunu nereden biliyorsun ? Bu adamın müritleri bu adamın fikirlerini değiştirerek piyasaya süremez mi ? Aynı olay incilde de var ve bu incilin değiştirilmiş oldugunu kabul ediyorsunuz. isanın dört tane öğrencisi vardır. Matta Markos, Luka ve Yuhanna diye. Bu adamlar isanın hayatını ve sözlerini baştan sonra yazıyorlar. issa çarmıha gerilince bu adamlar hepsini bir hadis kitabı edasıyla topluyor ve 4 cilt haline getirerek insanlığa tebliğ ediyorlar. Aynı hesap seninki. Ayrıca bu kitabada değiştirilmiş diyosunuz. Filozoflar konusunda ise adamlar senin yemek yemenden yatmana yatmanda tuvaletine karışan bir kitabın yorumcusu değildiler. Bu adamların bilgilerini değiştirseler zaten ellerine hiçbir şey geçmediği için ... Ayrıca benim nietsche aristo sokrates pisagor hayranı falan oldugumu nerden çıkarttın. A pardon işiniz gücünüz kılıf uydurmak.
      ···
      1. 1.
        0
        Daha hadisin yok mu ya :D
        ···
      2. 2.
        0
        Orada kastedilen genel olarak kadınlardır. Cariyenin anldıbını iyi bilirim. Normalde ima veya zatel yemin veya direkt cariye, cariye anlamındadır ama Allahın cariyesi, iması dediğinde bize göre hür kadınlar da buna girer, çünkü burada kelimeyi tek başına değil cümle içinde anlamak gerekir. Normalde kölelere iyi davranmakla ilgili hadisler de var. Ama burada tek anlaşılan Allahın kadın köleleri yani kadın kulları anlamındadır. Zaten hadisin devamında da aynı olayın devamında nisa ve ezvac kelimesi kullanılır. Yani bütün kadınlardan bahsedilir. Arapça biliyorsun galiba anlarsın bunları.

        Kuranda da kullar, hür insanlar için erkek köle anlamındaki ıbed kullanılır. Çünkü Kurana göre insanlar Allaha kulluk etsinler diye yaratılmıştır.

        Dövme konusunda sana verdiğim hadis, veda hutbesi ve diğer yakın hadisler bir bütün olarak düşünüldüğünde ve nisa 34. ayeti düşününce çıkan sonuç budur.

        Bu arada islam seni bunlara inanmaya da zorlamaz. Zaten imanın temeli bu ayet değildir. Bunlar detaya girer.

        Yokluğa, hiçliğe, staline veya bir fincan kahveye de iman edebilirsin. inanmamak tamamen senin kararın. Kadın doğası da erkek doğası da yüzde yüz masum değildir. Ayrıca çocukların da hakkı var. Anne babası saçma sapan şeylerden ayrılırsa çocuk mağdur olmayacak mı. Neyse bu konuyu açtığın iyi oldu.
        ···
      3. 3.
        -1
        ULAN NASI Bi TAKLACISIN ANASINI SATAYIM BEN SANA BEN SANA CARiYEYLE iLGiLi HADiS SÖYLEMEDiM Ki SEN HAYAL GÖRMÜSSÜN :dddd BEN SANA muhafazidiN CARiYELERi VAR DEDiM SEN NEYE GÖRE ÇEViRME YAPIYORSUN .dddddGOOGLE DAN BAKDIĞIN AÇIK VE NET BELLi OLUYOR. NiSA 34 Ü YALANLAYAN SADECE 1 HADiS iLETiYORUM.

        Kadınlarınızla iyi geçinin; eğer onlardan hoşlanmadı iseniz bile!..Olabilir ki bir şey, sizin hoşunuza gitmez de, Allâh onda bir çok hayır takdîr etmiş bulunur.\\\\\\\\\\\\\\\"
        SAHiH HADiS ARAŞTIR BUL ! Nesâî, işretü\\\\\\\'n-nisâ 1, Mişkâtü\\\\\\\'l-mesâbih

        BURADA ALDATMA DURUMUNDAN DA BAHSETMiYOR BAKALIM NASIL TAKLA ATTIRACAKSIN :d
        ···
      4. diğerleri 1
    4. 4.
      0
      Hafifçe denmesinin nedeni şu hadis olabilir .
      Habibe bt. Sehl, Sâbit b. Kays b. Semmâs`ın nikâhında idi. Sâbit ona vurdu ve bir tarafını kırdı. Habibe gelip durumu Allah Rasulüne anlattı.

      O da Sâbiti çağırdı ve quot bir miktar malını al ve ondan ayrıl quot buyurdu sâbit quot bu uygun olur mu ey allahın Rasulü?" diye sordu. "Evet olur." cevabını aldı. Sâbit: "Ben ona iki bahçe mehir olarak vermiştim, şu anda da onlar elinde" dedi. Allah Râsulü; "O halde onları al ve ondan ayrıl." buyurdu. O da öyle yaptı. (Ebû Dâvûd, No: 2228; Ibn Kayy im, Zâdü`1-Mead V/189) .
      ···
      1. 1.
        0
        EE yani ? Burada şiddetin ayarıyla ilgili bir şey yazmıyor. sadece muhafazid hazretlerinin boşanma sırasındaki mal paylaşımındaki tutumu anlatılıyor. Şiddetle ilgili Sabit ile Habibenin olayı hariç bir şey yok.
        ···
      2. 2.
        +1
        Sahabe sakatlamış ve boşanma uygun görülmüş yani fazla dövme boşanmayı gerektiriyor anlamadın mı . Yani kocanın karısı ile hukuku olabilmesi için hafifçe dövmesi gerekir daha fazlası için boşanma söz konusu yani iş üst düzeye varmamalı demek istiyorum eğer üst düzeye dayanırsa karı koca hukuku kalmıyor neyse zaten olabilir dedim inanmak istediğine inan .
        ···
      3. 3.
        -1
        Ya güldürme beni kardeşim ya çevir gazı yanmasın o nasıl bir hadisle oynamadır HADiSiN NERESiNDE YAZIYOR FAZLA DÖVME BOŞANMA SEBEBiDiR DiYE! ADAM SENi ALDATIYOR KURANA GÖRE HAFiFÇE DÖVERSEN BOŞANMAMIŞ OLUYORSUN O ZAMAN. MEZHEBi GENiŞ BiR BAKIŞ AÇISI OLUYOR.
        ···
      4. diğerleri 1
    5. diğerleri 2
   tümünü göster