/i/Yardım

  1. 1.
    +15 -2
    ya da iş hukukundan anlayan birisi.

    Hanım benim biraz salaş bir yerde çalışıyor yeni evlendik biraz borcumuz var üzerine bende biraz kumarla haşır neşir olunca iyice batıklardayım. iş yerinde zaten mutsuzdu bırakıcaktı işi fakat kovsunlar diye söylüyordu işsizlik maaşından yararlanabilmek için.

    Çalıştığı yer baba oğul yönetiyorlar oğlu babasına nazaran biraz daha insan hanımla babası arasında köprü olmaya çalışıyor. Babasında sürekli hakaret boyutlarına ulaşacak kelimeler bağırış çağırış var benim hanıma karşı hani iş yerinde olur böyle şeyler denecek düzeyde değil. Bugün hanımın karşısında post cihazı kırmış yere atarak. Akşamda yanına çağırıp benim şekerim var kızım kusura bakma işler kötü vs vs gibi saçma sapan bahaneler üretiyor.

    Sabah 8 akşam 6 çalışıyor hanım bazen 6.30 7 yi buluyor çıkış saati.

    cumartesi de aynı şekilde çalışıyor. 1 yılı doldurmadı henüz burada. resmi tatillerde çalıştırılıyor fakat tek yevmiye yazılıyor izin kullandığı zaman da maaşından kesiyorlar. Paralarını bankadan değil elden alıyorlar. her gitmediği gün kesiliyor ücretli izin oluyor.

    şimdi işsizlik maaşından yararlanmak için kovuldu olarak bildirilmesi gerekiyor fakat işçi çıkarmak yasak. Bizim gerçekten paraya ihtiyacımız var aile olarak. Biz bu hakkımızı nasıl elde ederiz ve bu arkadaşların diğer çalışanlarına olan tavrını nasıl düzelttirebiliriz. Nihayetinde insanlar eşini kızını oğlunu bu adama emanet ediyor çalışssın diye kimseye köpek muamelesi yapmaya hakkı yok. Kalkıp birde milletin parasını it gibi dağıtıyor 2 ye bölüyor 3 e bölüyor para alacakları zaman akşama kadar bekletiyor şimdi git sonra gel diyor azarlıyor her maaş alacağı zaman insanlar geriliyorlar. Uzun yazdım biraz affedin ama inanılmaz doldum bu işle alakalı olarak. Ben saldırıcam adama daha da kötüye gidicek iş elim kolum bağlı.
    ···
   tümünü göster