/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +7 -1
    Çünkü AKP, 2008 krizi sonrası FED'in para basmasıyla meydana gelen sıcak paralar ve bu paraların gelişmekte olan ülkelere dağılması ile birlikte Türkiye'ye gelen sıcak paraları inşaat sektörüne ve yol, köprü, tünel gibi geri getirisi olmayan şeylere yatırmıştır.

    Çünkü AKP, yargıyı güvensizleştirerek yatırımcıları Türkiye'den uzak tutmaktadır. Ne kadar teşvik paketi açıklasalar bile, yargıyı halletmezse yatırımcı çekilemez.

    Çünkü AKP, vergiyi adaletsiz almıştır. Üstüne üstlük yandaş şirketlerin vergi borçlarını silmiş; hatta Ali Ağaoğlu'nu ayakta tutmak için bile destek vermiştir.

    Çünkü AKP, 2002 deki söylemleri ile tam tersi bir politikaya evrilmiştir.(ESKi) Recep Tayyip Erdoğan'ın, kira, faturalar ve diğer masrafları milletin nasıl ödeyeceği söylemleri varken, (YENi) Recep Tayyip Erdoğan ise bu politikanın tam tersini uyguluyor, (ESKi) kendisiyle çelişiyordur.

    Çünkü AKP döneminde Türkiye'nin dış borcu artmış, dış ilişkilerde kötü olduğumuz devletler çoğalmış, Suriyeliler başımıza bela edilmiş, toplum çok belirgin bir şekilde kutuplaştırılmış, Cumhurbaşkanı ülkenin yarısına terörist demiştir.

    Çünkü AKP döneminde medya susturulmuş, satın alınmış ve sindirilmiştir.

    Çünkü AKP döneminde protesto özgürlüğüm elimden alınmış, başkanlık sistemi ile meclisin yetkileri alınmış (dolayısıyla benim cumhuriyet ile gelen seçme hakkıyla seçtiğim milletvekillerinin yetkisi kısıtlanmış, yani halkın yönetimdeki karar verme yetkisi kısıtlanmıştır.), "başkanlık gelsin dolar düşecek; enflasyon düşecek" denmiş ama hiçbiri gerçekleşmemiş, aksine daha fazla yükselmiştir.

    Daha yazardım da, hem aklıma gelmiyor hem de uğraşmak istemedim. Yazı benimdir.
    ···
   tümünü göster