/i/Tespit

  1. 1.
    +1
    Yok ben zaten direk komunist demedim ruslara yakınlığından dolayı komunist yanlısı gibi dedim bu sadece ülkeye komunist rejim getirmek değil bir olayda rusların çıkarlarını bizim çıkarlarımızın üstünde tutma şeklinde de olabilir o yüzden tehlikeli buldum.

    araplar konusunda dünyadaki kötü Yahudi imajını kaldırmak için evet arap politikamızı değiştirmek zorunda olabilir ama zamanında bize yaptıkları saldırılar o işkenceler ölen çocuklarımız h*tler e destek vermeleri aklıma gelince bazen Netanyahu bunlara aslında hiçbir şey yapmıyor başkası olsa çoktan haritadan silmişti diyorum fakat dünya değişti o zaman ki şartlar yok biraz ileri gitsen birileri işgalci israil diye çıkıyor bu da devletimize zarar veriyor.

    Filistin savaşında harcanan paralar başka yerlere ayrılsaydı belki daha güçlü bir israil olurdu fikrine ben de katılıyorum fakat arap devletine karşı kendimizi korumasaydık üstünlük kurmasaydık acaba o arapların bize karşı tutumu nasıl olurdu diye kendime soruyorum.
    Siyonizm ve Yahudi milliyetçiliği bence birbirinden ayrılmaz iki unsurdur. Bizim milliyetçilik anlayışımızı zaten Fransız ihtilali değil Kutsal Kitabımız belirlemiştir.
    ···
    1. 1.
      +1
      Yineliyorum, kesinlikle daha barış yanlısı politikaları takınmalıyız. Artık "güçlüyüz". 1948de değiliz sovyetlerin göndereceği uçaklara muhtaç değiliz. zaten Tora barışı emrediyor.
      Bunun yanında, en son yazdıklarına aşağı yukarı katılıyorum. Am Yisrael Chai!
      ···
   tümünü göster