/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +7
    Panpa sana bi kitap dolusu yazabilirim ama en büyük sebeplerinden - hatta başı çeker - veraset sisteminin değişim büyük olanın başa gelmesi, sancak sisteminin kalkması bu 2 olayın neticesinde vasıfsız, devlet yönetmekten bi'haber padişahların başa gelmesi.
    asıl nedenlerden bir diğeri de ilmiye sınıfının bağnazlığı, teknolojiyi gavur şeytan işi görüp reddetmesi ve sonuçları.

    ayrıca kadınlar saltanatı denilen devirde kadınların devlet üzerinde büyük söz sahibi olması da eklenebilir zira kösem sultan saltanat naipliği bile yapmıştır yıllarca devleti yönetmiştir. Sultan Süleyman'ın kızı Mihrimah Sultan, Hürrem Sultan, Safiye Sultan, Kösem Sultan, Handan Sultan, Bir tane daha karı vardı ismini unuttum avcı mehmet'in annesi'ni sayabilirim bu zatlara örnek.
    ···
    1. 1.
      0
      Buna katılıyorum panpa bu hatayı yapan da 1.ahmet
      ···
      1. 1.
        0
        1.ahmed de bi nevi züt korkusundan yapmıştır bu uygulamayı, babası 3.Mehmed Han 19 Kardeşini bir gecede boğdurup ( Birçoğu 10 yaş altı) cenazelerini de ardı ardına saraydan çıkarttırınca, daha sonra da oğlu Mahmutu boğdurunca halk arasında nefret odağı oldu kısaca sevilmedi. Ahmed tahta çıktığında 13 yaşındaydı ve abisinin iddıbının acısını da yaşamıştı. O akılla da böyle bir işe kalkışıyor işte.

        Osmanlı Devletinin devamlılığı olması için şahsi görüşüm sancak sisteminin ve babadan oğula saltanatın kaldırılmamasıydı. Şehzade katli de insanların gözünde çok büyüttüğü bir şey. Sen acırsın 5 kardeşini affedersin 1'i çıkar taht için isyan çıkarır 1 insan yerine sayısız insan ölür. Etik olmasa da devletin devamlılığı için gerekli olan buydu.
        ···
    2. 2.
      0
      Osmanlı ve Selçuklu kurulurken Türk adlarıyla kurulmuştur.
      Yıkıldığında ise arapça.. Dipnot olsun.
      ···
    3. 3.
      0
      ASIL SEBEP TEKNOLOJiNiN GELiŞiP iMPARATORLUKLAR ÇAĞINI BiTiRMESi.

      iNSANLAR TEKNOLOJi GELiŞTiKÇE BiRBiRLERiYLE iLETiŞiMi ARTTIRDILAR DAHA AKILLANDILAR
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster