/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
  1. 1.
    0
    Ülkedeki kılıç artıklarına ve azınlıklara karşı hazırlıklı ve temkinli olunması gerektiğinin en büyük kanıtıdır bu kapı, Türk çocuğunun her zaman tetikte ve hazır beklemesi gerektiğinin göstergesidir. Bu kapı hala kapalıdır, neden? çünkü bu içleri irin dolu şeyler, vakti zamanı gelince, Mukaddes Türk Devleti zafiyet gösterdiği an, batılı abilerinin desteği ile 100 yıl önce yaptıklarını tekrar yapıp o kapının önünde mevcut Türk liderini katletmek hayali ile yanmaktadır.
    Karadeniz'deki, Ege'deki, doğudaki katledilen ahali hala hafızamızdadır, Akdamar'da ırzlarına geçilip katledilen kadınlar hala aklımızdadır ve içimizde yaradır, istanbul'da ve izmir'de işgal kuvvetlerini alkışlayan, izmir'de işgalci Yunanları karşılayanlar ve Venizelos'a tapınan kişiler kimlerdir bunlar hafızamızdadır. Tarihsel gerçeklik unutulmamıştır.

    ama bu tür gaflet ve ihanet içinde olanlar ve Allah korusun yine 100 yıl önceki felaket dönemi tekerrür ederse bu gaflete ve ihanete tekrar düşecek olanlar şunu bilmelidir; siz Pantenios'culuk, Gregorius'culuk, Hrisostomos'culuk, Hrisontos'culuk oynamaya kalkarsanız tekrardan bu ulustan da Benderli Paşalar, Sakallı Paşalar çıkar. Sizinle Kut Paşa Hazretlerinin, Townshend ile oynadığı gibi oynayacak vatanseverler çıkar. Biri Yıldırım Han olur, bize savaş ilan ettiğiniz meydana tekrar bir kazık çakar...

    Tabi bu gafil ruhlular dışında Papa Eftim Hazretleri gibi bu ulusa sadık insanların olduğuna da inanıyorum ben, Tarih boyunca bu Cumhuriyete ve öncesi bu ulusun imparatorluğuna sadık olan Musevi yurttaşlarımız gibi, azınlık yurttaşlar olduğuna inanıyorum ben, bunlar baş tacıdır, bizim gibi Cumhuriyetin sadık evlatlarıdır.

    Bunlar dışında kalanlara tekrar hatırlatmak gerekir, sizi isa'nız veyahut babası olduğunu iddia ettiğiniz uhrevi varlık değil Mukaddes ve Ulu Türk Devleti korumaktadır. Bu devlet sadık yurttaşlar olduğunuz sürece sevecen bir babadır ama ihanete ise misli ile karşılık veren bir mekanizma.
    ···
   tümünü göster