/i/Okul

"Eğitim, kafayı geliştirmek demektir, belleği doldurmak değil."
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    -1
    60 ayt yapabilen rahat 100 Tyt geçer .Ülkede bi dünya iş bulunabilecek üni var ama bizim vizyonsuz bir öğrenci güruhumuz var keyfine düşkün bi işten anlamaz ,adam" ben 4 yıl okur sonra işe girer salla başı al maaşı şeklinde çalısırım "diyip 200k 300 k dan işletmeye .tarih edebiyat öğretmenligne giriyo .bitiriyor okulu hiç yabanci dil yok ekstradan bir yetkinlik yok yüksek lisans yok yutdışi tecrübesi yok ,ben atanamadım iş bulamiyorum diye ağliyor .

    Aslinda Genel sıralamalarin iyi bir iş bulmakla ilgisi yok .Al mesela veteriner hekimlik Iş arama gibi bir derdi yok , Işe yeni baslayan adam 3500, 4000 tl den başliyor Kendi kliniğini vb. acan adam aylık 10k ,15 k rahat kazaniyor üstüne dil öğreniyorsun ve bir Tıp diploması alıyorsun Ayrıca labarant olarak birçok alanda çalişabiliyorsun bu unilerin alımlari 60 k dan baslayip 200 k ya kadar uzaniyor ama hicbir sene kontenjanlar tam dolmuyor Neden .Öğrencilerin tapası yemiyor .bölüm zor .Dil bilmen neredeyse zorunlu .Mezun olduktan sonra bile iş hayatında öğrenimin devam ediyor .

    Yetmedi mi ? Tütünculük var 400k dan 1milyona kadar alımı var fakülte hocalari ve şirketler öğrenci yokluğundan şikayetçi .eleman bulamiyorlar .normal bir tutün muhendisi şirketlerde 6000 7000 lira arası maas alıyor (Sigaran puron da şirketten :P) Ama gelen yok
    ···
   tümünü göster