/i/Yardım

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +62 -3
    Beyler işiniz gucunuz ne varsa bırakın yazacaklarimi dinleyin simdi. Evrim yançeken.
    diğer intihar eden 2 arkadaşının ardından evinin camından atlayarak(!!!) intihar eden genç mühendis. yüksek lisansı ile ilgili sorunlar yaşadığını anlattığı bir mektup bırakıyor. kendisi ASELSANda çalışan türkiyenin en çok ihtiyacı olan yazılım geliştirmelerini yapan, amerikadan teklif almasına rağman kabul etmeyen gerçekten hem idealist hem düzgün bir insan. geliri, zekası herşeyi yerinde. intihar için diğer üç arkadaşı da dahil olmak üzere sebepleri yok. adli tıp kurumlarının verdiği intihar raporları ile olay bitmiştir.
    ASELSAN mühendisleri, uçak tanıma sistemlerinin millileştirilmesi konusundaki başarısından sonra, benzer bir başarıyı ABD güdümlü elektronik sistemlerinin kontrol dışı bırakılması, uydu müdahalesini bertaraf edecek yeni elektronik sistemlerin geliştirilerek silahlı gücümüzün millileştirilmesi için çalışıyorlardı. Böylece ABD\'nin havadaki tahtı sallantıya girmişti. Her üçü de ODTÜ mezunu olan Hüseyin Başbilen, Halim Ünsem Ünal ve Evrim Yançeken, özellikle şifre çözme konusunda oldukça uzman mühendislerdi.

    Ve bu üç kişide intihar ediyor 26 ocak 2007de. 2007de olan olay kapanıyor böylelikle.
    Bu gün bir mühendis daha trafik kazasinda ölmüş.
    Evrim yançekenin ailesi oğlunun güleryüzlü bir derdi olmadığını söylüyor. Ailesine intihar mektubunda tezi yüzünden ettiğini söylüyor.
    Sizce neden intihar etti? Ailesiyle tehditmi ettiler? Hangi mesele intihara suruklemis olabilir bu 3 kişiyi.
    Nasıl bir şey bir insanı seve seve intihar ettirirki?
    Bu arada videoaki evrimin babasi. Her doğum gününde slayt hazirlar
    ···
   tümünü göster