/i/Tespit

  1. 1.
    +5 -1
    Anlayarak okursan içinde dünyanın geleceğinden verilen haberler ve okudukça anlaşılan mucizlerin bir delil olduğunu düşünüyorum, haricinde ise ne kadar inanılır bilmem ama sanırım ingiltere de bulununan 1370 yıllık el yazısı Kuranın günümüzde basılan kitaplarla hiç bir farkı olmaması da bir delil.
    ···
    1. 1.
      +4
      birmingham kuranından bahsediyorsun. o tam bir kuran değil, Kuran’ın bir kısmı. Artı olarak tarihlenmesi 568’e kadar inebiliyor bir ihtimale göre. Yani islamın doğuşundan önceye. yeknesak olarak en eski kuran, sanırım Kuveyt’teki, 900lü yıllar.
      Diğer söylediklerine katılamıyorum. ne o dönemde bilinemeyecek bir şey var içinde, ne de muhteşem mucizeler. Hatta bilimle çelişen epey yerleri olduğunu düşünüyorum.

      katkın için teşekkür ederim
      ···
    2. 2.
      +4 -1
      Aksine o dönemlerde bilinmeyecek çok şey Kuranda belirtilmiştir araştırmanı öneririm.
      Mesela enbiya suresi ayeti hatırlamıyorum " gökyüzünü korumuş bir tavan kıldık onlar ise bunun ayetlerinden yüz çeviriyorlar"
      Dünyanın manyetik alanının oluşturduğu sanırım adı manyetosfer tabakası, yer yüzünün gök taşlarından, zararlı kozmik ışınlarından ve parçalarından koruyan bir tabakadır. Bu korumanın günümüz bilimiyle keşfedildiğini biliyoruz ancak Kuran da 1400 sene evvel bu belirtilmiş. Bu ve bunun gibi ayetler Kuran da mevcut şahsi fikrim mantık çerçevesi içinde okunursa yeterli delil bulunduğunu düşünüyorum.

      Katkım olduysa ne mutlu rica ederim, Ben teşekkür ederim.
      ···
    3. 3.
      +2
      hocam bu çok genel bir ayet. her kitaptan böyle anlamlar çıkarabiliriz.
      spermin çıktığı yerin yanlış gösterilmesi, dağları yere sabitledik böylece zemin sağlam duruyor deprem olmuyor denmesi, dünyanın düz olduğunu ima eden ayetlerin olması vs. benim de aklıma böyle örnekler geliyor.
      ···
    4. 4.
      +2
      kardeşim kur'anda mucize falan yok sana elmalılı hamdi yazır'ın atatürk'ün emriyle 1924'te yazdığı kur'an mealini öneririm bu bilimsel şeylerin hiçbiri onda yok çünkü eskiden öyle çevrilmiyordu.
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster