/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 151.
    0
    Hah işte baştan beri dediğim de bu. Öyle sınavın son gecesi çalışıp ders geçmiş adamı ben ne yapayım? Çabalamayan, emek vermeyen, mezun oldum hani benim 6bin tl maaşım diyen adama gibtiri çekerim.
    ···
    1. 1.
      0
      hayır olay o da degil artık ciddi ciddi ortalık mühendisten geçilmiyor, ele ayaga düştü, iki sayısal yapan makine mühendisligi yaza biliyor, piyasadaki mühendislerin hepsi alim olsada yine işsiz kalır millet zira o kadar mühendise ihtiyaç yok, ancak işin ilginci bu gün etraf mühendis kaynarken şirketler yurt dışından mühendis getirmek zorunda kalıyor, bizdeki iyi okuldan mezun olmuş kendisini geliştirmiş olanların sayısı bize yetiyor ama onlarda yurt dışına gidiyor, çok ilginç bir ortam var, hem mühendis fazla hemde yok, adamın kullandıgı programların tamamıan yakını ingilizce ama adam ingilizce bilmiyor, bu işide 4 5 yıldı yapıyor, sonra maaş az iş den çıksam iş yok diye aglıyor.
      ···
    2. 2.
      0
      Hakkaten değişik bir ortam dediğin gibi. Bizim de başımıza geldi. Bir mühendis aradım, ilan açtırdım insan kaynaklarına 1 kişi alacaz dedim 3500 kişi başvurdu. Buldum aradaki en niteliklileri çağırdım adamların alakası yok. E şunu biliyorum yazmışsınız diyorum 'hallederiz yaa' bunu yaparım yazmışsınız 'o nu da hallederiz' felan lakayit tipler. Bir de maaş soruyorsun te eeee benim 2 katımı istiyor. 3 ay adam aradım, rahat 100 kişiyle görüştüm, yok, hepsi hikaye.
      ···
   tümünü göster