/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 1.
    0
    Walan evreni ve bölgeleri.
    Tanrıların yapmış olduğu eylemler ve arzuları sebebiyle oluşmuştur. Walan'da 8 bölge vardır.

    1 - Altın Vadi: Altın vadi özellikle insan nüfusunun yaşadığı çok geniş topraklara sahip bir bölgedir. Geniş olması dolaysıyla içerisinde dağlar, ovalar ve denize kadar uzanan sınırları vardır. Burada pek çok tür, insanlarla birlikte yaşamaktadır ancak azınlık halindedir. Bir canlının yaşayabilmesi için her türlü olanak bu topraklarda mevcuttur. Biri yıkılmış olmak üzre dört krallık vardır.

    2 - Yeşil Vadi: Burası adını geniş, yeşil bitki örtüsünden ve ormanlardan almaktadır. Gökyüzüne kadar ulaşan ağaçlar, gür şelaleler ve insan-elf ticaret yolu buradadır. Burası Elf ırkına ev sahipliği yapmaktadır. Elfler ormanın derinliklerine kendi şehirlerini inşa etmişlerdir. Bu şehirlerin tarihi çok eskiye dayanmaktadır ve hala bu şehirler aktif olarak kullanılmaktadır. Bu ormanla kaplı topraklarda Elfler 3 krallık kurmuşlardır, ancak bir krallık yoldan sapmış ve yeni bir tür ortaya çıkmasına sebep olmuştur.

    3 - Ölü Ormanlar: Burası yeşil vadiye göre daha sık ancak ölü ağaçlarla kaplıdır, toprak verimsizdir. Burası siyaha yakın toprak rengi ile bilinmektedir. Hiç bir bitki ve canlı bu topraklarda yaşayamaz. Bu sebepten buraya "ölü ormanlar" adı verilmiştir. Önceden Yeşil Vadinin bir bölgesi olan bu yer, elf iç savaşından sonra bazı elflerin yoldan çıkışı ile bu hali almıştır. Yaratıklar, ölü ağaçlar ve bataklıktan başka hiçbir şey olmayan topraklar ortaya çıkmıştır.

    4 - Sıra Dağlar: Aşılamaz dağlar ve sarp kayalar burayı en iyi anlatan kelimelerdir. Maden yönünden zengin olup son derece ölümcül yaratıklar barındırır. Evrenin bütün maden ihtiyacını karşılayacak kadar ocak mevcuttur. Bu bölge cüceler tarafından inşa edilen surlarla çevrilidir ve 4 cüce krallığı vardır.

    5 - Ejder Vadisi: Burası adını ejder nüfusundan almıştır. Burada pek çok ejder türü yaşamış ve yaşamaktadır. Yerini kimsenin bilmemesine rağmen bu bölge efsaneleşmiş ve dilden dile yayılmıştır.

    6 - Ölüm Vadisi: Ölülerin buraya gittiği ve orada tekrar dünyaya geldiğine inanılır. Ulaşılması zor bir yer olmasına rağmen, bir kaç meraklı gezgin buraya ulaşmış ve gördükleri karşısında aklını yitirmiştir. Burada hiç bir canlı yoktur. Tamamen karanlıkla kaplı topraklardır. Bu bölgeye giren ya sağ çıkamaz ya da aklını yitirir. Buranın ölülerin dünyasına bir kapı olduğuna inanılması, bazılarına göre saçma olsa da pek çok kişiye göre burası ölümden sonraki yaşama geçişte beklenilen yerdir.

    7 - Kara Topraklar: Siyah, kasvet ve korku . Burayı tanımlayan bir kaç kelime sadece. Toprak ve gökyüzü aynı rengi almış, yaşamın imkansız olduğu topraklardır. Burası Orkların ve kötülüğün yuvasıdır. Ölü ormanlara komşu bir sınıra sahiptir.

    8 - Buz Çölü: Bilinmeyen bir yerde hiç bir yaşam barındırmayan, efsaneye göre içerisinde Nihai tapınak barındıran topraklar. Efsanelerde anlatılan "tanrı mızrağı" burada yer almakta ve başında ölümsüz nöbetçi Soursis beklemektedir. Söylentilere göre iyi ile kötünün savaşını bitirecek olan kişi, bu mızrağı alan kişi olacaktır.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster