/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    0
    Tanrılar
    Walan'ın hakimiyeti için savaşan 7 iyi, 2 kötü olmak üzre 9 tanrı vardır ve bir tane baş yaratıcı vardır. Ancak varlıklar baş yaratıcıyı bilmemektedir. iyi tanrılar ve kötü tanrılar arasında ortaya çıkan savaş sonucunda bazı durumlar meydana gelmiştir.

    1- Tesas: Zamanın tanrısı olup, gelecek ve geçmişi bilir ancak tanrıların yapacaklarını göremez. Diğer tanrılara göre daha bilgilidir. Walanı en çok etkileyen tanrıdır ve Elfleri yaratmıştır. Elflerle yakın ilişkileri vardır ve elfleri sever. Bundan dolayı tesas gözünü onlara yardım edebilmek için vermiştir.

    2- Ayperion: Yıldızların ve gökyüzünün tanrıçasıdır. Yıldızları ve gökyüzünü yaratmıştır. Gece - gündüz döngüsünü kuran ve sürdüren tanrıdır. insanlar bu tanrı tarafından yaratılmıştır.

    3- Gayaa: Ormanların tanrıçasıdır. Doğayı kontrol eder, doğanın koruyucusu ve yaratıcısıdır. Bu sebepten ötürü kara elflere kin beslemektedir. Ormanları ve hayvanları yaratan tanrıdır.

    4- Tition: Suların tanrısıdır. Denizler ve göller bu tanrının koruması altındadır. Suları dinleyebilir ve yönetebilir. Işık tanrısı Reyfadan sonra en güçlü tanrıdır.

    5- Parios: Dağların ve madenlerin tanrısıdır. Zanaatkarlar ustasıdır, Cüceleri ve sarp dağları yaratan tanrıdır.

    6- Reyfa: iyi tanrılar arasında en güçlü olup, ışığa hükmeder. Walana pek etkisi olmamıştır. Karanlığın tanrısı olan Gusranın ezeli düşmanıdır, korkusuzdur.

    7- Antras: Büyünün ve büyücülüğün tanrısıdır. Ateş ve ölümün tanrısı olan Kaosanın, kendisini öldürmesinden korktuğu için Antras büyü kitabını yazmıştır. Bildiği bütün her şey bu kitaptadır.

    8- Kaosa: Ateşin ve ölümün tanrısıdır. Tanrıların en güçlüsüdür ve diğer tanrılar Kaosadan korkar. Ölüm vadisini ve ölüm vadisinde ki canlıları yaratmıştır. Walana hükmetmeye çalışmakta ve diğer tanrılara karşı gelmektedir.

    9- Gusra: Karanlığın tanrısıdır. Kara toprakları ve orkları yaratmıştır. Kaosa, tanrılara karşı geldiğinde yanında olmuş ve müttefik olmuşlardır.

    Evrende, hakkında pek bilgi olmamasına rağmen zamanı-düzeni yaratan ve her şeyi kontrol edebilen tek bir ana yaratıcı tanrı vardır ancak Walan'a müdahile etmez.
    ···
   tümünü göster