/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 51.
    0
    panpa şimdi insan gibi tartışalım ben eşcinselliğin bir bozukluk olduğunu düşünüyorum ancak bunu tek sebebe bağlamak aptallık olur. yaşanılan çevre genetik pgiboloji vs. fazlaca etkilediğini düşünüyorum.

    örneğin çocukluk travmaları sebep olabilir. gelişim döneminde yanlış yönlendirilme veya ilgisizlik de neden olabilir. belki de hiç bilmediğimiz bir sebebi olabilir. epilepsi gibi.

    ama nihayetinde bunun bir bozukluk olduğunu değiştirmez. doğada görülmesi de bunu normalleştirmek için bir maşa olarak kullanılamaz.

    en basit örnek içestlik üzerine olur. eğer bir bireye genetik olarak yakın iseniz onun vücut kokusu size itici gelecektir. doğada örneği bolca vardır. ancak bir bozukluk nedeniyle bu mekanizma bazılarında işlemez ve akrabalarına ilgi duyarlar. bu bireylerin birliktelik durumu genetik çeşitliliği azaltacağı gibi hastalıkları da artıracaktır. sonunda doğal seçilim bu bireylerin aleyhine işler. bu nedenle bunlar bozukluk ve anormallik olarak adlandırılır. ne kadar kendimizi doğadan soyutlasak da hala birer biyolojik hayvan olduğumuzu unutuyoruz.

    normal yaşantımızda birinin hayatını etkilememesi bunun bozukluk olduğunu değiştirmez. örneğin vitiligo. deri renginin bazı kısımlarda normalden koyu veya açık olması durumu. normal insan yaşantısını neredeyse hiç etkilemeyecek bir hastalık ama neticede bir bozukluk.

    okursan fikrini almak isterim.
    ···
   tümünü göster