/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +7
    öncelikle bu konunun kuranda net bir ayeti yok. yani muhkem ayet denilen hükmü basit ve net şekilde anlaşılan bir konu değil o yüzden kesin olarak var veya yok denilemez. o yüzden sadece yorum yapılabilir. ben şahsen var olduğunu düşünüyorum. illa din ile ilgili cevap istiyorsan bunu Allah'ın sonsuz güç sahibi ve mutlak yaratıcı olmasından veya zaten görünen evrende bir çok canlı yaratmasından ve bir de görünmeyen evrenlerden bahsetmesinden hatta bu evrenlerde yaşayan canlılardan (melek ve cin) kendimce bunu dini olarak bu şekilde temellendiririm. sonuca baktığımızda evrende başka canlı var veya yok diyen ne dinden çıkar nede çok büyük bir iş yapmış olur. varsa vardır yoksa yoktur. yarın öbür gün dünya dışı bir canlı keşfedilirse bu dine aykırı bir şey olmaz tam tersi Kuranda kaç yerde geçen Allahın tüm kainatın yaratıcısı (sadece dünya değil) olduğunu desteklemiş olur.
    ···
    1. 1.
      0
      Yazınla kendini çok iyi ifade etmişsin gerçekten. Sohbet yazısı gibi çok hoş olmuş ama cümleleri kısa tutarsan çok daha iyi olur.
      ···
      1. 1.
        +1
        kardeşim doğru söylüyorsun ama elimde değil. bana kalsa bu konuda saatlerce konuşur yazarım. buraya 2 sayfa entry girerim ama olmuyor işte. birde önem verdiğim konu millet yanlış anlar diye iyice detaylandırarak anlatmaya çalışıyorum. birde zaten yeterince geyik yapan var benim derdim (sözlükte azınlıkta olsa) belki okuyup kafasında bir şeylerin oturması muhtemel kişiler. o yüzden genelde trol olmadığını umduğum sorulara cevap vermeye çalışıyorum ee haliyle biraz uzun oluyor. bak uzun yazma eleştirine cevap verirken bile uzun yazmış oldum :D
        ···
      2. 2.
        0
        Çok teşekkür ederim .
        ···
   tümünü göster