/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +1
    En adi insan siz oluyorsunuz. Neden biliyor musunuz? Çünkü insanların çoğu bencildir. Güçlü insan gördüğünüz kişiler bencilliğinden güç alır. Altındaki güçsüz insanlardan güç alır ve size kendi gücüymüş gibi gösterir. Sen onlara 100 gün yardım edersin, 101. gün etmedin diye arkandaki 100 günü çöpe atarlar. Sadece bu da değil.

    Mesela bir arkadaşınız sizden yardım istiyor olsun. Siz ona ilk gün yardım ettiniz, ikinci gün yardım ettiniz, üçüncü gün de ettiniz... Ama bir süre sonra arkadaşınız size teşekkür etmek yerine sanki o sizin görevinizmiş gibi davranmaya başlar. Ve bir gün yardım edemem dediğinizde sizin yüzünüze bir şey demese de arkanızdan demediğini bırakmaz. Çünkü o yaptığı işteki yardımı sizin güya görevinizdi. zütünüz kalktı oluyor.

    Başka bir örneği ise ümit verip zorla yardım ettirir. Mesela "Kanka zor durumdayım biraz yardım et. Şu işte ilerleyeyim senin de hayatın kurtulacak kanka." gibi saçma sapan sözlerle size ümit verirler. Hatta size para bile verirler. Eğer durumunuz kötüyse siz de inanırsınız. Zaten durumu iyi olan insanlarla işleri olmaz onların. Neyse, yardım edersiniz edersiniz... işinde ilerledikten bir süre sonra sizi görmezden gelmeye başlar. Yavaş yavaş sizi hayatından çıkarmaya çalışır. Ama sizi de bırakmaz, işini yapmaya devam ediyorsunuz çünkü. içten içe sizi dışladığını hissedersiniz ama asla sizi dışladığına dair kanıt bırakmaz. Onunla konuşsanız bile sizi öyle bir suçlar ki işin sonunda "ben ne kadar taktan insanım" dersin. Bütün özgüvenin paramparça olur.

    Filmlerde izlerseniz her yönüyle birbirlerine güvenen arkadaşlar vardır. izlerken dersiniz ki keşke benimde böyle arkadaşların olsa. Ama olmaz, olmayacak. O sadece filmlerde olur. Gerçek hayata atıldığınızda herkesin sizi kullanmak için pençelerinin üzerinizde olduğunu göreceksiniz, ama ses çıkaramayacaksınız.

    Bunu önlemenin iki bir yolu var. Yalnız kalmak veya gerçekten öyle bir insanlar karşılaşmak. ikinci seçenek bayağı zor olsa da birinci seçenek en uygun olanı. Şunu unutmayın. Siz tek başınıza da güçlüsünüz. Onlar da sizsiz yaşayabilir. Zaten bunu bildikleri için sizinle istedikleri gibi oynuyorlar, sonra da sizi elinde tutup dışlıyorlar. Bu numaralara kanmayın. Siz tek başınıza da güçlüsünüz.
    ···
   tümünü göster