/i/Oyunlar

Hayat bir oyundan ibaret değil midir ?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +2 -1
    Nedenlerini kendi deneyimlerime ve gözlemlerime dayanarak madde madde yazıyorum gibikler.

    1- Twitch'ten, Youtube'dan ve diğer platformlardan gördüğünüz ana akım oyunlara -çoğunluğu çerezlik sıçmık indie yapımlara- abanılması. Bu oyunların hepsine bir lafım yok ama asıl durum şu; adam tutup oyunla ilgili oynayarak birinci elden deneyimlemesi gereken içerikleri izleyerek tüketiyor, ardından oynamaya başlıyor. Doğal olarak insan normalden çok daha çabuk sıkıyor.

    2- Oynarken zütünün sıkıştığı her bölümde, her düşmanda, her yarışta (artık aklınıza ne gelirse) nasıl geçildiğine internetten bakmak. Başarının tadını kendi ellerinle kazıyarak alamadıktan sonra bir mantığı yok bilader.

    3- Yeni şeyler denemeye kapalı olmak. Bu en vahim ikinci durum olabilir. Dışarı çıkıp kendine hesapta oyun oynuyorum diyen 3-5 kişi çevir, sor bakalım, kaç tane oyun sayabilecekler...

    4- Vizyonu, rekabetçi shooterlardan ve ömür törpüsü mmolardan ibaret olan zavallı kesim. Bunların direkt sıkıldık oyunlardan demeye hakkı yok. (1k saat TF2 ve 500+ saat Warframe oynamış birisi olarak söylüyorum bunu sen ne anlarsın huur evladı diye atlamayın)

    5- Mobil oyun odaklı olmak. Gibtir git kendini öldür amk mobil oyun nedir? insanda birazcık özsaygı olur.

    Saydığım durumlara sahip olmamanıza rağmen oyunlardan sıkılmış biriyseniz çözüm basit; oyunlardan uzaklaşın, kendinize yeni uğraşlar bulun. Temelli bırakın demiyorum... sadece ara verin kendinize.
    ···
   tümünü göster