/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    0
    Benim senelerdir gözlemlediğim ve ülkenin geleceğine zararı dokunacak durumdur.

    Bir müzik grubu çıkarırlar, pilli bebek gibi ortalama bar gruplarını parlattıkça parlatırlar. Öyle bir överler ki doors falan sanarsın.

    Behzat ç adında orta ölçekte başarılı bir dizi çıkınca kafayı yerler, ülke tarihinde bir çok başarılı dizi olmasına, hatta behzat ç’den kat kat başarılı diziler olmasına rağmen 5-6 sene kafa gibtiler amirim diye.

    Ne bileyim bir siyasi çıkarırlar Mansur yavaş diye, çıkdırmış gibi bu adamı başkan yapacağına inanırlar 2023’te. Görmezler ki akp onların tam da bu milliyetçiliğini kullanmak istiyor.

    Geçen Türkiye çapında büyük bir anket yapıldı.
    Mansur yavaş rte ile karşılaşınca yüzde 39’a 39 kalıyor ilk turda. imamoğlu ise yüzde 45 39 geçiyor rte’yi.

    Buradaki temel faktör imamoğlu’na kürtler de oy veriyorken Mansur yavaş’ın ülkücü olmasından ve geçmişte ırkçılığa yakın açıklamaları olmasından dolayı yavaş, kürtlerden oy alamıyor.

    Yani olası bir senaryoda anketler bize diyor ki Mansur kazanamıyor lakin Ekrem’in şansı var.

    Ak parti ise bunu bilfiğinden dolayı Mansur yavaşın hiç üstüne gitmezken ekrem imamoğlunu yıpratıyor. Çünkü genç dinamik kürtlerden oy alabilen trabzonlu ekrem akp için çok daha tehlikeli. Mansur ise ne karadeniz lobisinden ne de kürtlerden destek alamaz. Egeye ve iç anadoluya sıkışıp kalacaktır.

    işte sözüm ona Kemalist şuursuz ankaralılar, aslında derinlerdeki istanbul ezikliğini doyasıya yaşarken, kendinden olan her şeyi parlatmaya çalışarak ak partinin ekmeğine yağ sürüyorlar.

    Tüm anketler bize diyor ki, Ankaralılar bu manipülasyonuna devam eder ekrem yerine Mansur’u chp adayı olarak çıkarırsa, chp başını alır. Kolay gelsin.
    ···
   tümünü göster