/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    0
    yazıma devam etseydim gelecek 3 cümle içinde cennet ve cehennemin tamamen insanları ölüm korkusuna su serpmek için uydurulmuş şeyler olacağını söyleyecektim. Ben orada kalkıp iyilik ve kötülüğün tanrının gözünde hiç bir anlamı olmayacağını söylemişim sen kalkıp bunları anlatıyorsun yazık.
    Hadi hayatınızda daha önce hiç yapmadığınız bir şeyi yapın ve tanrıyla empati kurmaya çalışın. Bu belki size "Soru" yu öğretir sonuçta düşünen her canlının içinde olan bir şey
    ···
    1. 1.
      0
      ilk paragraflarında ibadet ve iyilik kavramlarına laf ediyorsun. Ben de ona istinaden yazdım yazımı. Bunu göremediğin için asıl sana yazık.

      Tanrıyla empati gibi mantıksızlık abidesi bir öneri görmedim ben ömrümde. Hiç görmediğin, zaman harcayıp tanımadığın bir varlığa empati yapamazsın. Fiziksel olarak imkansız. Cünkü emptai ayna nöronların bir işlevi ve bu nöronlar da ancak karşındakini tanımayla işlevsel hale gelir. Bu yüzden adü ayna zaten. Hakkında hiçbir sey bilmediğin bir varlığa emtapi yapmaya çalışıp yorma kendini boş yere.

      Tanrı ise yarattıklarına iç güdü gibi bir kod yazmış. Kaynak kod bu. Bu koda bakarak bizim iyi olmamızı istediğini anlayabilirsin.
      ···
   tümünü göster