/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +3 -5
    team dc ye yanıttır. salladığı palavralara tek tek cevap verdim.

    detaya girip cinayeti de haklı çıkaramazsın dayağı da. aldatmayla alakası yok. baş kaldırması , isteklerini yapmaması hepsi bu ayete dahildir. dövebilirsin diyor. ülkede cinayetler işleniyor
    bir iki dayaktan bişey olmaz demek istiyor arkadaş. dayağa kılıf arıyor yani...

    erkekler savaşa gidiyormuş ölüyormuş. korumak içinmiş palavra
    bak ayette ne yazıyor. nerde lan savaş? ulan yalandan başka işiniz gücünüz yok.

    nisa 3﴿ Yetimlerin hakkına riayet edemeyeceğinizden korkarsanız, beğendiğiniz kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın. Haksızlık etmekten korkarsanız tek kadın veya mülkiyetinizde bulunan câriye ile yetinin; bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır.

    hatice varken 1 tane kadınla evleneyemeyen muhafazid haticeden sonra 9-19 arası kadınla evleniyor. haticeden nasıl çekiniyorsa artık. kadın güçlü ve varlıklı yer mi haticenin üstüne gül koklamak. yine yukarıda arkadaşın bu konuda boş boş kıvırmalarını okuyabilirsiniz. 25 yaşına kadar evlenmemiş diyor. ulan abdullahın yetimi diye kimse kız vermemiş adama kaynaklarda yazıyor. zar zor dul haticeyi bulmuşlar. haticeyi bile muhafazide vermek istememişler zar zor evlenebilmiş. geri kalan bütün kadınlar peygamberlik gücüyle gelen kadınlar zaten. çok zor okumamış adamlarla tartışmak çok..

    miras eşitsizliğini o zamanlar erkekler çalışıyordu diyerek savunmuş. ulan ben de zaten onu diyorum kuran denen kitap yazıldığı zaman için geçerlidir , günümüzde geçerliliği yoktur. günümüzde kadınlar çalışıp evine çocuğuna bakmaktadır mirastan eşit pay almaları haklarıdır.

    yarım şahitliğe yapılan bütün savunmaları okudum hepsi cehalet savunmaları, kadına yarım akıllı diyen var. yalan söyleyebilir 1 kadın daha olsa daha hayırlıdır diyen var. bunların savunmalarını okumaya bile değmez.
    ···
   tümünü göster