/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +4 -1
    at sırtında kala kala kısa kalma degil, asyalı oldugumuzdan kısayız, asyalı halkalrın hepsi sibirya ile ilişkilendirilmiştir, bu bölgede yaşayan hayvanların ortak özelligi basık burunlu olmak, kısa dudaklı olmak büyük bir başa sahip olmak ve boy olarak kısa olmak,, zira bu şartlar soguk havanın evrimleşme ile konuçlanması...

    e amk norveçli isveçli neden kısa degil tam tersine sogukta yaşayıp çok uzun ? çünkü elin norveçlisi isveçli iskandinavyada yaşamadan önce orta asyada yaşıyordu, ordan dogu avrupaya geçip ordan iskndinavyaya geçmiştir,,, heralde bir almanın atası bir türkün atasından çok daha uzun bir süre orta asyada yaşamıştır..

    (nasıl orta asyadna avrupaay göç etti avrupalılar ? biz türkler hepsini göç e zorladık gitmeyenleri kesip biçtik büyük bir ksımını güney e itip hindistan ve iranın oluşmasını sagladık,)
    not:ama bu gün tanıdıgım orta asyalılar ilginç bir şekilde benden uzun ve benim boyun 1 ,78, artık banamı denk geliyorlar ne bilmiyorum, ama tesadüf olmıyacak kadar çok benden uzun türkmenistanlı ile tanıştım.
    ···
    1. 1.
      +2
      Açıklayıcı oldugu saol
      ···
   tümünü göster