/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +30 -4
    OLAY TROL DEĞiL GERÇEKTiR

    ÜLKÜCÜLERiN KOSTA RiKA'YI iŞGAL PLANI
    Ön bilgi: 1949 yılında kabul edilen yasaya göre Kosta Rika'da ordu tamamen kaldırılmıştır.
    80 döneminde Türkeş'in en yakınlarındaki kişilerden biri olan Abdülkadir Erdil'in, Tempo Dergisine (29 Haziran 2006 tarihli sayı) verdiği bilgilere göre olaylar şöyle gelişiyor:
    12 Eylül öncesinde Abdullah Çatlı, Abdülkadir Erdil ve bazı önemli ülkücü isimler Almanya'ya gidiyorlar. Almanya'da bulundukları sırada 80 darbesi gerçekleşiyor. ilk başta seviniyorlar ve Türkiye'ye dönüş hazırlıkları yapıyorlar. Ama ne yazık ki Türkiye'deki durum bekledikleri gibi gelişmiyor. Darbe, Türk milliyetçilerini de vuruyor. Erdil, o günleri şöyle anlatıyor,

    "Şaşırmıştık, şoka girmiştik adeta. Artık Türkiye'ye dönemeyeceğimizi düşünüyordum. Yurt dışındaydık ve vatansızdık." Bir gece Badenhause’da yine toplantı halindeyken, aramızda bir arkadaş şöyle dertlendi: “Ülküdaşlar, vatansızlık nereye kadar? Kürşad, Çin’i kırk atlıyla ele geçirmiş. Biz burada dokuz kişiyiz. Kırk kişi olamıyor muyuz?” Bir anda bir çoğunun kafasında şimşekler çakmaya başladı, birbirlerinden parlak fikirler ortaya atılmaya başlandı. Tek tek sağlam ülkücü isimlerin çetelesi çıkartıldı. Çekirdek kadro 15 kişiye ulaştı. Nefer olarak da yaklaşık 650 kişi sıralandı. Hemen dünya haritası açıldı. “Haritanın etrafına oturup haritadan işgal edip, yönetimine el koyarak Bağımsız Türk Devleti yapacağımız bir ülke aramaya başladık. Önce Angola’ya baktık. Angola iç savaş konusunda tecrübeliydi. Onu sildik. Küçük nüfuslu bir ülke arıyorduk. Kosta Rika üzerinde fikir birliğine vardık. O gece kuracağımız devletin kadrosunu, kabinesini hatta bürokratların isimlerini bile belirledik. Karşılarına isimlerini yazdık. Beni cumhurbaşkanlığına layık gördüler. Hepsinin büyüğü ve tecrübeli isimdim.”
    ···
   tümünü göster