/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +8 -1
    bu ayet peygamberin evdeki karılarına söylenmiş fakat müslümanlar bunu tüm kadınlar için geçerli sayarlar

    azhab ﴾33﴿ Evlerinizde oturun ve daha önce Câhiliye döneminde olduğu gibi açılıp saçılmayın, namazı güzelce kılın, zekâtı verin, Allah’a ve resulüne itaat edin. Ey peygamber ailesi! Allah’ın istediği, sizden kirliliği gidermek ve sizi tertemiz kılmaktan ibarettir.
    ···
    1. 1.
      -2
      Bu ayeti biliyorum pnp benim değindiğim nokta da bu işte Müslüman kadınlara çalışmak zaten caiz olmayan bir şey. Muhtemelen okumak da öyledir.
      ···
    2. 2.
      +2
      öyle zaten kuranı, hadisleri okuyan bu sonuca varır
      ···
      1. 1.
        +3 -4
        muhafazid'in kadınlara aklen ve dinen özürlü dediği hadis bile var.

        https://muflihun.com/bukhari/6/301

        bir diğer hadiste de kadınları köpeklere ve eşeklere benzetiyor.

        https://muflihun.com/bukhari/9/490
        ···
      2. 2.
        +5 -10
        Onlar yalan hadis sen de konuşmaya yer arıyon Allah ın Resulu hiç böyle bişey dermi akıl var mantık var yahu
        ···
      3. 3.
        +3
        aç linki bak bakayım hadis daif miymiş sahih mi.

        gece gece iyi güldürdün chiks.

        size anlatılan islamla gerçek islamın alakası yok.
        ···
      4. 4.
        +6
        Kyreeleison insanların diniyle dalga geciyorsun sana incil ayeti gösterince mecaz felan dedin.
        https://medium.com/@diamo...i%C5%9Fkiler-6847bd12e859
        Burada Yahudilerin Tevratının (Sizde de eski ahit olarak geçtiği için doğru sayılır) ne halt olduğu yazıyor. Sapik bir Peygamberiniz var ve sen bundan bahsedemeyip Müslüman kişilerle dalga geciyorsun.
        isa Tanrı mı onda bile kesin bir uzlaşmaya gidemedi Hristiyanlar ve yıl 2020. Sadece isa\'nın öldürüldüğü çarmıhı boynunuza takıyorsunuz. Elektrikli sandalyede oldurulseydi demek ki boynunuzda elektrikli sandalye ile gezecektiniz.
        http://www.islamustundur....-ye_celiskiler/_index.htm
        Burada da incildeki 333 çelişki var. Bu 333 çelişkiyi samimi bir şekilde cevaplayabilirsen ben de senin sözünü ciddiye almaya baslarım. Ama zavallı bir adamsın. Kendi dinindeki bozukluğa bakmadan insanlara gülüyor ve bilirkişi gibi her dini başlığa atlıyorsun.
        He belki cidden Hristiyan da degilsindir. Çok gibimde değilsin de senin üzerinden bütün Hristiyan ve Yahudilere konuşmuş olayım
        ···
      5. 5.
        0
        tevratı incili okudun mu da gittin çelişki buldun uyeadi123uye kardeşim.

        o diamond tema dediğin arkadaşı daha önce izlemiştim adam o kadar cahil ki incili ve tevratı okumadığına ya da anlayarak okumadığına adım gibi eminim.

        örneğin 2.samuelde davut'un zina yaptığını yazmış ve evet yaptı ancak o bölümü okumadığı çok belli çünkü bunu yaptıktan sonra tanrı onu cezalandırıyor.

        davut da süleyman da tevratta bir peygamber değildir bakın islam neyse hristiyanlık da oymuş gibi düşünüyorsunuz ancak yanılıyorsunuz.

        davut ve süleyman sadece israil'in krallarıydı ve ikisi de günah işlediler.

        27. Yas süresi geçince, Davut onu sarayına getirtti. Kadın Davut'un karısı oldu ve ona bir oğul doğurdu. Ancak, Davut'un bu yaptığı RAB'bin hoşuna gitmedi.

        -2.samuel 11:27.

        1. RAB Natan'ı Davut'a gönderdi. Natan Davut'un yanına gelince ona, “Bir kentte biri zengin, öbürü yoksul iki adam vardı” dedi,2. “Zengin adamın birçok koyunu, sığırı vardı. 3. Ama yoksul adamın satın alıp beslediği küçük bir dişi kuzudan başka bir hayvanı yoktu. Kuzu adamın yanında, çocuklarıyla birlikte büyüdü. Adamın yemeğinden yer, tasından içer, koynunda uyurdu. Yoksulun kızı gibiydi. 4. Derken, zengin adama bir yolcu uğradı. Adam gelen konuğa yemek hazırlamak için kendi koyunlarından, sığırlarından birini almaya kıyamadığından yoksulun kuzusunu alıp yolcuya yemek hazırladı.”

        5. Zengin adama çok öfkelenen Davut Natan'a, “Yaşayan RAB'bin adıyla derim ki, bunu yapan ölümü hak etmiştir!” dedi,6. “Bunu yaptığı ve acımadığı için kuzuya karşılık dört katını ödemeli.”

        7. Bunun üzerine Natan Davut'a, “O adam sensin!” dedi, “israil'in Tanrısı RAB diyor ki, ‘Ben seni israil'e kral olarak meshettim ve Saul'un elinden kurtardım.

        -2.samuel 12:1-7.

        buradaki natan, peygamberdir işte.

        incil ve tevrattaki peygamber anlayışıyla islamdaki aynı değildir.

        o yazdığın 333 çelişkinin de hepsi palavra tevratla incili karşılaştırıyor bunu yaparken de ayetleri cımbızlıyor ancak bilmiyor ki tevrat, sadece tanrının mesihi gelene kadar israiloğullarıyla yaptığı bir anlaşmaydı ve mesih gelince büyük ölçüde geçersiz oldu.

        muhafazid ne demişse inanıyorsunuz muhafazid'in kendisi bilmiyor hocası waraka bin nevfel olmasa islamı kuramazdı.

        okuyun öğrenin kardeşim ben sizin kur'anınızı nasıl okuduysam siz de bizim kutsal kitaplarımızı okuyun.
        Tümünü Göster
        ···
      6. diğerleri 3
   tümünü göster