/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    +1 -1
    yurtdışına açılan en rahat kapı itü dür. çünkü her bir hocası uluslararası ciddi projelerde çalışmakta.
    ···
    1. 1.
      0
      odtüden daha mı iyidir diyorsun panpa
      ···
    2. 2.
      0
      türkiye de klagibleşmiş olduğu için odtü denir ama bilim bazında itü daha ileride odtüden. boğaziçinden de öyle. dediğim gibi her bir hocası çok ciddi projelerde çalışıyor ve öğrenciyken o hocaların ekibine asistan olarak dahil olman, uluslararası ekiplerle çalışıyor olman anldıbına gelir. odtüde tabi öyle onu da direkt taklaycak değilim ama bu işler itü de daha kolay. şunu da unutma. hacettepe ve odtü muazzam üniversitelerdir ama ülkenin avrupaya açılan kapısı istanbul dur. hacettepe ve odtüde de okusan, oradan çıkışta önce istanbul a gelicen ondan sonra açılacaksın. o nedenle vakit kaybetmeden itü den başlamak sana 2-3 sene erken vakit kazandırır.
      ···
      1. 1.
        0
        itü gıda mühendisliğinde yurt dışına çıkmak istesem rahatça çıkıp iş bulabilir miyim bundan 5 sene sonra yani. bulsam ne şartlarda çalışırım
        ···
      2. 2.
        0
        ya o kısım senin üniversite içinde yaptıklarınla alakalı. olabildiğince erken şekilde akademik çalışmalar yürütürsen yurtdışı ile temasın hemen başlar. öyle 4 yıl orda okuyup diplomayı alınca bana iş lazım diyerek gidemezsin. evvelinden irtibata geçmen lazım. o zaman yukarda yazdığın gibi diploma denkliği o bu şu çok da şart değil. sen üniversiteye bi git. daha ilk senede kafandaki soru işaretlerini çözüp bir yola sokarsın kendini merak etme. bir de öyle almazlar falan gibi düşünme asla. isteyen her türlü gider yurtdışına. yeter ki bu minvalde üni öğrenciliği geçir.
        ···
      3. 3.
        0
        şimdi şöyle bir şey de var yazılım yönünde ilerlemenin yurt dışı anlamında daha kolaylık sağlayacağını söylüyorlar. benim 43781 sıralamam var. gıda gibi farklı bir mühendisliği çok iyi bir üniversitede okumak mı bunu daha kolaylaştırır yoksa yazılım bilgisayar gibi bir mühendisliği bu sıralamaya tutan ortalama bir üniversiteye gidersem mi?
        ···
      4. diğerleri 1
   tümünü göster