/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 51.
    +1
    Ya arkadaşlar demeyeyim demeyeyim diyorum ama insanı zorda bırakıyorsunuz. Bakın üniversite dediğimiz olay sizin ölümüne çalıştığınız, en az 2 dil daha öğrendiğiniz, yapabildiğiniz kadar sosyal kulüp aktivitesine katıldığınız, uluslararası insanlarla tanışıp dünya görüşünüzü açtığınız, mümkünse en az bir ülke gezip deneyimlediğiniz, tonlarca kitap okuduğunuz, tiyatroya gidebildiğiniz kadar gitmeniz gereken, bu arada 2 dil demişim ingilizce dışında tabiki de, bilgisayara aşırı hakim olmanız gereken, toplumun bir sınıfından çıkıp artık hayatınızın sonuna kadar çok üst bir sınıfta yaşamaya geçtiğiniz bir kurum. Ben yurtdışında okudum siz panpalar nerde hangi üniyi kastetti bilmiyorum ama, üniversite dediğimiz şey dersten sonra arkadaşlarla bara gidelim ya da kız arkadaş yapalım dediğiniz ya da ailemle bağımı kopartmayayım buralar bana zor gelir diyeceğiniz bir yer değil. Adeta asker gibi hareket edip bilgisayar gibi düşündüğünüz kurum, kısaca sanayici işini yapar, denetleyen olur, raporu zütürür üstüne sende gider bunların alayını denetlersin. Üniversite deyince aklınıza lütfen eğlence gelmesin ya da mezun olup devlete girerim diyen tipler siz üni mezunu değilsiniz yüksek lise mezunu gibi birşeysiniz. Üniversitelerin amacı CEO, üst düzey denetmenler, dünya liderleri, mucitler, dahi bilim insanlarının yetiştiği yerdir. Sırf Türkiye'de anadolu toplumu kendi asıl mesleği olan çiftçiliği yapmak istemiyor onun yerine üniye gidiyor ve Türkiye'de her adım başı apartman üniversite varsa bu üniversiteleri değil sizin yerin dibi seviyesindeki eğitiminizi ve plansız programsız politikanızın berbatlığını gösterir.
    ···
    1. 1.
      0
      Türkiyede insanlar mezun olayım ordan memurluğa kapağı atayım hayatım garanti olsun derdindeler. Universiteye senin bakiş açınla bakmiyorlar. Diplomayla hava atıyorlar. Diploması olmayınca kendini ekgib hissediyorlar.
      ···
      1. 1.
        +1
        Ya bu durum gerçekten çok üzücü, twitter'da gördüm maarif bakanı çıkmış üniversite okumayın diyor içim parçalanıyor resmen. Hiçbirşeyin bilinci verilmiyor çocuklarda hiçbirşeyin farkına varamadan üniversite bitiyor. Bu başlığı görünce de artık dayanamadım yazdım. insanları üniversiteden soğutmaya çalışır mı bir insan sanayici nedir ya?
        ···
      2. 2.
        0
        Trde Universitelerin çoğu liseden farksız bunu unutma.
        ···
   tümünü göster