/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +4
    gibtiğimin anksiyetesinden kurtul.

    başka da bir mesajım yok.
    ···
    1. 1.
      +4
      ilacın geldi.

      Anksiyete ve depresyondan kurtulmanın %100 ve ilaçsız yolu budur buraya da kopyalayayım belki daha sonra birisi görür de kurtulur bu meretten. Ne kadar taktan bir şey olduğunu çok iyi biliyorum. Ama kurtulması da bir o kadar kolaymış.

      Ben mesela saçma sapan şeyleri olabilecekmiş gibi düşünüyodum bi ara hiç bir şey sarmıyodu, o kadar kötü oluyordum ki bu düşünceler gelince gidip sokakta ağlıyordum, bir günde 50 sabah namazı kazası kıldığımı hatırlıyorum. Tam ilaca başlayacaktım ki bir gün şunun farkına vardım bu düşünceler aklıma geldiğinde hiçbişey yapmadan ne yapıyosam ona devam ettim, oyun mu oynuyorum devam aq film mi izliyosun devam 1 2 gün sonra bir baktım aklıma takılan o düşünce buhar olmuş uçmuş. Gerçekten beynini ne kadar düşünmeyecem diye zorlarsan sana o kadar sert cevap veriyor. Eğer bu saçma düşünceler aklına geldiğinde huzursuz bile olsan yaptığın şeyi yapmaya devam edince bir zaman sonra salla moduna giriyosun ve bunu alışkanlık haline getirdiğinde her saçma takıntı yaptığında rahat bir şekilde kurtulmuş oluyorsun, bırak sen değil beynin çözsün olayı. Mantıken düşünürseniz bu pozitif düşünme olayı her saçma düşünce geldiğinde devam ettiğinde bu sonsuza kadar devam eder ve istesende istemesende kurtulmuş olursun.

      Kendim tesadüfen buldum bu yöntemi yani ben Allah tarafından diye düşünüyorum (o dönem çok büyük sevaplar işlememi sağlamıştı bu olay) senin dini inancını bilmiyorum ama kendiminkini anlatayım eğer böyle bişey başıma geldiyse bunu bana veren Allah mutlaka vardır bi sebebi böyle düşündüm ve bi gün bu yöntemi buldum kesin olarak işe yaradı bende. Allah ne verdiyse vardır bi hayır şer olarak gözükse bile biz anlayamayız o hayırdır bilemessin. Mesela benim bu yöntemi bulup kurtulmam bana ve senin bu mesajı görmen ve okuman Allah tarafından sana verildi belki.

      Yani saçma düşünceler kafana geldiğinde ne olursa olsun diyeceksin ki Allah bunu bana verdiyse vardır bi hayır diyip yoluna devam ediceksin yayın mı izliyosun devam müzik mi dinliyosun devam oyun mu oynuyosun devam. Yöntem bu * Kesin çözümdür Allah daha zor bişey vermesin bu nedir ki bunları herkes yaşıyor bir dönem ama bu yöntemle çok kolay sıyrılacaksın. Geçici bir şey merak etme sadece sende olmuyor.

      En önemli kural anksiyete yaptığın düşünce aklına geldiğinde onunla savaşmaya engellemeye kalkma, ne yapıyorsan ona devam et ve beyninin onunla uğraşmasına izin ver.
      Tümünü Göster
      ···
      1. 1.
        0
        aklıma düşünceler geldiğinde yaptığım işe devam ediyorum. takmamaya çalışıyorum. bazen kafam kazan gibi oluyor ama sonradan düşünceler yavaş yavaş azalıyor.
        ···
    2. 2.
      +1
      bu kalsın
      ···
   tümünü göster