/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    -2
    Bize göre bu toplulukların dizginlenmesi gerekiyor çünkü bizim içinde bulunduğumuz toplumun ahlak yapısına uymuyor irlandalılar kan içiyorsa seninkiler deve sidiği içiyor ayrıca 😛 ve diyorum ki tanrının belli bir ahlaki düzeni dayatmak için din göndermesi mantıksız çünkü tanrıya göre zeki primatlardan ibaretiz tanrı bizimle neden uğraşsın? araplara neden din göndersin? ahlak kavramı bizim için bir şey ifade ediyor evet ama tanrı için bir şey ifade etmiyor çünkü ahlak insanların kendilerinin anlayışı , iyiyi ve kötüyü ayırma biçimi. senin için iyi bir şey benim için kötü bir şey olabilir bunlar oldukça göreceli konular ama tanrıya göre ne kesinlikle iyidir? Ne kesinlikle kötüdür? Tanrıya göre iyi ve kötü kavramları var mıdır? Tanrının duyguları var mıdır? Tanrı tamamen hormonlarının etkisinde yaşayan bir bilinç sanrısına kapılmış primatları neden cezalandırsın? Tanrıyı insanlaştırmaktan öteye gidemiyorsunuz sayın dindarlar. tanrı bizim gibi iyi ve kötü kavramlarına veya birini cezalandıracak kine ya da birini ödüllendirecek sevgiye sahip olmayabilir duygular canlılara özgüdür.

    diyalektik, canlı varsa cansız da vardır der ışık varsa karanlık da vardır çünkü karanlığı bilmeden ışığa ışık diyemeyiz demek istediğim tek tanrılı dinlerde tanrı kavrdıbını tanımlarsak tanrının karşısında duracak varlığı da tanımlamamız gerekir ve bu tek tanrılı dinlerin mantığına aykırıdır. Her şeye gücü yeten teistik tanrı fikri koca bir saçmalıktan ibarettir. Bu evren ya başı boş ya da değil. Tanrı insanların uydurduğu bir varlıktır.

    Diyalektikte yanlış olan da şu o da mükemmel değil

    Canlı, cansız,ölü, diri

    Dirilerin bir yaşamı vardır
    Ölülerin de yaşama karşılık barınacağı bir yer olması gerekir düşüncesi tüm dinlerin başlangıcı ve diyalektiğin koca bir yanılgısıdır. Ölü halde insanlar bilincini kaybeder ve bilinci yok olur, silinir evrenden. Hiçbir yere gitmez hiçlikten başka ve bir kez yok olduğunda bir daha geri getirilemez. Kurana falan da inanmıyorum popi ama bak şu yazıyo falan deme okuduk o kadar.
    ···
   tümünü göster