/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +9 -1
    Şimdi özellikle şeriatçıların bu adama beslediği bir nefret var. Ama bu adamın çok büyük bir başarısı var onu anlatayım.
    Ww2 zamanında naziler ismete ege adalarını vermeyi teklif ediyor. Paşa kabul etmiyor. Şimdi elimizde böyle bir arşiv var.
    Bu arşivi Twitterda devlet kademesinde arşivlerle ilgilenen bir adamın tweetinde gördüm. Diyor ki ismet ege adalarını alabilecekken almadı. Ama düşündünüz mü alsaydı nolurdu? Almanya bunu aslında iyi ilişkiler kurup ww2 ye girmemiz için yaptı. Eğer paşa adaları alıp savaşa dahil olmuş olsaydı şu an ülke yoktu. Zaten o zamanlar güçsüzüz savaşa hiç bir etkimiz olmayacak. Ama bu teklifi bulgarlar kabul etti batı Trakya karşılığı savaşa girdiler alanların yanında sonra da yenilince kızıl ordu Bulgaristanı işgal etti. Bulgarlar 90 a kadar kurtulamadı. Eğer ismet bunu kabul etseydi kızıl ordu türkiye ye de girecekti ve şuan tahminime göre Rusya bu coğrafyanın etkisiyle soğuk savaşta amerikayı yenebilir, dünya tarihi yeniden yazılabilirdi. ismet de böyle zeki adamdır işte.
    ···
   tümünü göster