/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +1 -1
    Lan yemin ederim aptal oç dolmuş. Google bı yazın bakalım bugüne kadar AKP kaç defa bulmuş gazı, petrolü. tak atıyolarmışmış. Amcığa bak sen! Bunlar gündem değiştirme hala çeyrek 750, dolar 7.5 , Euro 8.6 açıklamaya hiçbir tepki gösterdi mi ? YOK. Hatta arttı niye? Çünkü sizin gibi mal oçları değiller yalan olduğunu biliyorlar.
    ···
    1. 1.
      +1
      Gazın çıkması 5 yıl , dolar gaz çıkınca düşer
      ···
    2. 2.
      +2 -2
      Salak kardeşim, daha önce petrol doğalgaz tespit ettiler zaten, fakat bulunan rezervin kalitesi onca maliyete değmeyecek kadar azdı. Bu yüzden bulunan rezervi işlemediler. Şu an tuna1'de bulunan rezerv oldukça kaliteli bu yüzden dünya basınında yankı uyandırdı. 320milyar m3 doğalgaz Türkiye'nin ortalama 8 sene ihtiyacını karşılıyor. Her sene enerji için ortalama 50 milyar dolar dışarıya para akıtıyoruz. Türkiye'nin GSMH'sı 750 milyar dolar civarında. Yani bulunan rezerv Türkiye ekonomisine 350-400 milyar dolar katkı sağlayacak. Oran/orantı ile ekonomiye ne kadar katkı sağlayacağını kendin hesap edebilirsin. Tabi ki şu an sadece tespit edilen kuyudan 320milyar m3 doğalgaz çıktı. Bu rakam daha da artacaktır, bunu da hesaba kat. Muhalif olmak devlete, hükümete her konuda zıt gitmek değildir, eğer hükümetin yanlış hareketleri olursa eleştirirsin, saygı duyarım. Ama milletimiz adına hayırlı bir gelişme olduğunda destek çıkmak yerine baltalamaya çalışmak teröristlikten başka bir şey değil.
      ···
    3. 3.
      +1
      Ndıbına ayar verdiğim önceden bulunan gazları biz değil başka şirketler buldu. Aldığımız gemileri 2-3 senedir kullanmaya başladık yani kendimiz aramaya başladık. Bak farkındaysan müjde deyin dünya basını doğalzgazı hemen yapıştırdılar üstüne birde 800 milyar metreküp dediler, eskiden doğalgaz arayıp doğru bize bilgi vermeyen şirketler bağlı oldukları devletlere ayrıntılı bilgi vermişler meğerse. Muhtemelen yabancı basın kuruluşlarının dediği doğrudur 800 milyar metreküp doğalgaz var orada. Aramaya devam edilecek zaten. Umarım hepsi bulunurda rahat ederiz. Dışarı doğalgaz için para ödemediğimiz zaman ancak ekonomik faydasını göreceğiz şuanda da faydask var doğalgaz için pazarlık yapacağımız vakit elimizi güçlendirecek.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster