/i/Tespit

  1. 1.
    +8
    Evet bir saniye düşünün öncelikle.

    2005 yapimi bir film V For Vendetta, 2020 yılı için garip bir şekilde ileri görüşlü bir film olduğunu an itibariyle kanıtlamıştır.
    Günümüz zamanında, eşi görülmemiş bir siyasi güvencesizlik ve toplumsal huzursuzluk çağı var pop kültürü anlamsız ancak yine de insanların hayatlarının önemli bir parçası olmaya devam ediyor.

    Koronavirüs salgını dünya çapında bir paniğe dönüştü. En son Black Lives Matter protestoları sırasında kitapçılar, Siyahi yazarların eserlerinin rekor satışlarını bildirdi. Şimdi, siyah vatandaşlara yönelik polis şiddetine ve sistemik ırkçılık belasına karşı Amerika ve dünya çapında protestolar devam ediyor. Ayrıca ülkemizdeki durumu da göz önünde bulundurun okumaya devam ederken.

    V For Vendetta, gerçek dünyadaki siyasi direnişin sembolü haline gelen dünya çapında büyük bir filmdi . izlemeyen zaten daha ne duruyo yaşamasın . 1980'lerin ingiltere'sinin faşist hükümetine karşı ayaklanmayı anlatıyor.

    V For Vendetta'nın 1980'ler Britanya'sının faşist hükümetini iktidarda tutan şeyin bir kısmı da bir salgın. Aziz Mary Virüsü olarak bilinen bir hastalık, film başladığında Avrupa'yı harap etti ve 100.000'den fazla insanı öldürdü. Daha sonra virüsün, iktidardaki Norsefire (aşırı otoriter parti) Partisi'nin lideri Creedy tarafından bir biyolojik savaş eylemi olduğu ve daha sonra bir terörist grubun suçlandığı ortaya çıktı (paralel güçler). Bu katliamın ve ardından gelen korku çığırtkanlığının sonucu, Norsefire Parlamentosunda ezici bir çoğunluktu.

    Hükümete ve polise karşı protestolar toplumsal bir sabittir ve herhangi bir demokratik sistemin hayatin özüdür V For Vendetta'nın protestoları tarihte belirli bir anı yakalarken, tekerrürleri bu zaman çerçevesinin çok ötesine ulaşır. V For Vendetta'nın hükümet karşıtı duruşu, özellikle sağcı siyasi iktidar, azınlık farklı görüşte erkek ve kadınların sayısız cinayeti karşısında polisin her geçen gün artan gücü* ve merkezde hiç bir etkisi olmayan muhalefet döneminde ortaya çıkar.

    Filmin tüm devlet kavrdıbına karşı duruşunun kitleler için hoşa gitmeyecek şekilde olması önemli. Bu ayrıntılar, sessiz kitlelerin, demokrasinin amaçladığı şekilde halka hizmet etmek yerine, onları ezip susturan bir hükümete karşı yılmaz bir güç olarak ayakta durması fikrini aşılıyor. Ne yazık ki, yaşadığımız dönemde böyle bir gücün, insanların yaşadıkları çağdan bağımsız olarak her zaman geçerli olduğu da bir gerçektir.
    ···
   tümünü göster