/i/Devlet

  1. 51.
    +3 -1
    yazık lan bu chp ye. sağcılar solcu olmakla suçlar solcular solcu olmamakla suçlar. ama şunu bilirim ki 'yes be annem' diye KKTC yi rum yapmak isteyen akp dense ordaki türkleri kurtarmak için dünyayı karşısına alıp ambargoya rağmen kıbrısa asker çıkarıp devlet kuran CHP, süleyman şah türbesini bırakıp kaçan akp dense kardak olayı için yunanistana savaş ilan eden iktidar ortağı CHP, milyonlarca insanın önünde öcalanın mektubunu okutan trt den se öcalanın kardeşine propoganda yaptıran akp dense suriyeyi savaşla tehdit edip süreç sonunda öcalanı alıp türkiyeye getiren CHP li Ecevit gerçekten milliyetçidir. Chp nin milliyetçiliğini tartışmak abesle iştigaldir.
    ···
    1. 1.
      -1
      Kıbrıs harekatının başaktörü chpli ecevittir, doğru. Bu harekatın gerekliliğini ve başarısı da tartışmaya açık değildir. Fakat yanlış istihbarat sonucu kendi muhripimiz olan Kocatepe gemisini batırarak 67 şehit verdiğimiz, yakın tarihimizin en utanç verici olayının da başaktörü Ecevittir. Öcalanı da kucağımıza abd vermiştir. (idam edilmemesi şartıyla). Hâlâ köpek gibi besleniyor it orda.
      ···
    2. 2.
      +1 -1
      dostum o savaşta yunan gemileri türk bayrağı çekiyor telsizlerde türkçe konuşuyordu sırf hedef olmamak için çok ahlaksızlık yapıldı. ordunun bu sebeple işi çok zordu. askeri bir istihbarat hatasını ecevite dolayısıyla chp ye yüklemek komik olur
      ···
    3. 3.
      -1
      Yunanlar böyle bir şey yapmadı, bizim paranoyaklığımız yüzünden kendi gemimizi saatlerce bombaladık. Ayrıca kıbrıs harekatının başarısı Ecevit e aitse, bu utanç verici olayın da sorumlusu Ecevittir.
      Bak bu da bombalama öncesi Abd dışişleriyle Ecevitin yaptığı görüşme.

      Kissinger’ın o sabah Ecevit ile yaptığı görüşmenin zaptı hatıralarda şöyle yeralıyordu:

      * ECEViT: Bir sorunumuz var. Yunanistan’ın inanılırlığından şüpheliyiz. Yuannides’in (Yunan cuntasının lideri) şeref sözü bir oyundan ibaret. Sözlerinin gerisindeki oyunu şimdi anladık. Yunan bayrağı taşıyan her gemiye ateş açabileceğimizi söylüyor ve gemileri Türk bayrağı çekiyor!

      • KISSINGER: Eh, kendi gemilerinizi batırırsanız sizi hiç kimse suçlayamaz.

      • ECEViT: Hayır Dr. Kissinger, onlar bizim gemilerimiz değil. Onlar Yunan gemileri. Türk bayrağı çekmiş Yunan gemileri.

      • KISSINGER: Evet bay başbakan, eğer bunlar hakikaten Türk bayrağı çekmiş Yunan gemileri ise batırabilirsiniz.

      • ECEViT: iki çeşit hile yapıyorlar. Biz NATO müttefikiyiz ve Türk pilotlar kodumuzu biliyorlar. Onlar, yani Türk bayrağı çekilmiş Yunan gemileri Türkçe konuşuyorlar; pilotlarımızla Türkçe ve bizim kod kelimelerimizi kullanarak temas kuruyorlar. Yunanistan’ın sözlerine daha fazla itimad edemeyiz.

      • KISSINGER: Tam olarak istediğiniz nedir? Sizin zeki bir insan olduğunuzu Harvard günlerinden biliyorum. Size saygı duyuyorum ama bunu kabul edemem. Bu iş böyle giderse altı hafta boyunca devam edebilir.

      • ECEViT: Mütareke istediklerini söylüyorlar. Ateşkesi adaya asker yığmak için istismar etmek istedikleri açıkça ortaya çıktı. Yunanlılar bu metodlara son vermeliler.

      • KISSINGER: Hangi metodlara son vermeliler?

      • ECEViT: Ateşkese hazır olduklarını söylüyorlar. Halihazırda bize ateşkesi ihlâl etmekte kullanacakları hileleri de göstermiş durumdalar.

      • KISSINGER: Bana ateşkesi kabul etmeyeceğinizi mi söylüyorsunuz?

      • ECEViT: Ateşkesi kabul edeceğiz.

      • KISSINGER: Bugün mü?

      • ECEViT: Şu anda sorunu görüşmekle meşgulüz”.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster