/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +2 -1
    beyler sözlüğe fazla giren biri değilimdir. sadece şu deprem yapmacıklığı hakkında konuşup gideceğim.

    dünkü deprem sonrası hükümetin deprem politikalarını eleştiren var mı diye baktım. bir foxtaki papyonlu prof eleştirir gibi oldu. o da eh işte. ne muhalefet ne da başka birisi kimse eleştirmiyor. herkes suspus. nerede ottan taktan sebep varsa eleştirilir ama depremde yok anasını satayım yok.

    6.6 şiddetinde diğer ülkeler için küçük diyebileceğimiz bir depremden bahsediyoruz beyler. denizin ortasında seferihisara 100 km uzaklıkta bir depremden. türkiyenin en büyük üçüncü kenti izmirdeki depremden. binaların yıkım yıkım yıkıldığı onlarca insanın ölüp yüzlerce insanın yaralandığı bir depremden. neden eleştiri yok.

    her deprem sonrası da birini simge yapma uğraşı. geçen depremde azizeyi yaptılar. şimdi de bakanımız çıkıyor gömleğinin manşetleri sıyrılı yığınların arasından konuşuyor buseyle. o sırada da kameraman sanki film sahnesi gibi yandan alttan çekiyor bakanımızı ve buse depremin simgesi oldu. mission completed.

    binalar neden yıkıldı diye sorunca da her zamanki zırvalamalar. yıkılan binalar eski yapılardı. deniz kumuyla yapılmışlar falan filan. sizin iktidarınız dönemindeki yapılar sağlamsa o zaman iktidarınızdan önceki binaları test ettiriverin be bıyığını sevdiklerim çok mu zor ettiriverin

    illa yapı sahiplerinin gelmesini mi bekleyeceksiniz? zaten ev sahiplerinin çoğu gelirse ekime zihniyetinde hacı hocalar. umurlarında değil. kurun bir deprem timi. müstakil evleri attın. iktidarındaki sağlam olduğunu iddia ettiğin yapıları da attın. iktidarın öncesi yapılan katlı binaları test ettirivereceksin sadece. böylece buselerin falan 10 saatlerce yığın altında pgibolojik olarak yıpranmasının da önüne geçeceksin.

    yok ama olmaz yapmazlar. herşeyi 6306 sayılı kanun bilir biz bilemeyiz. 1-2 güne depremin acısı dinince de şöyle açıklamar yapılacak bak. mağdur olan evi hasar gören yıkılan vatandaşlarımız için daha iyi evler yapacağız seferihisarı baştan inşa edeceğiz falan. önceki depremlerden tecrübeliyiz çünkü.

    2 dünya savaşı yaşamış ikincisinde 2 atom bombası yemiş japonya dünyanın en sağlam binalarını yapıp 8 şiddetindekileri bile gibine takmazken bizde 6yı geçti mi ödümüz takumuza karışıyor. proflar da çıkıp sidik yarıştırıyor sonra yok ben bildim ehehehehe yok ben bildim ehehehehe. bilim yapacaklarına tahmin yarıştırıyorlar. bunları görüp japonyadan deprem uzmanı getirin dediğimde de yok biz 6306 sayılı kanuna sahibiz diyorlar.

    neyse beyler çok uzattım gidiyorum ben. gitmeden ben de bir tahmin edeyim. önümüzdeki senenin sonuna kadar doğu anadoluda büyük bir deprem patlak verecek. en az 7 şiddetinde tahmin ediyorum. aslında deprem algoritmasını çözen herkes bunun farkına varır. tahminime göre erzincan, sivas, bingöl civarı veya hakkari tarafında. orada olan varsa kendine dikkat etsin.

    hadi kendinize cici bakın öptüm.
    ···
   tümünü göster