/i/Devlet

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    0
    Festen kendi imkanlarıyla doğan dölün anlatmak istediği şeyler başka, buna tarihi gerçekler değil fes masalları lazım. Dur anlatayım, Mustafa Kemal ingiliz ajanıymış, ingiltere Mustafa Kemal\'in idaresinin aslında kendi idaresi olacağını bildiğinden istanbul'u yeni Türk devletine yani dolaylı olarak yönettikleri sömürgelerine bırakmışlar.

    Benim de sana birkaç sorum var:
    1- ingilizler orayı bırakmasaydı yeni Türk devleti ile ingiltere tek başına kaldığında mücadele nasıl olurdu? (ingiltere'nin sömürgelerinden destek alamadığını, kamuoyunda bitik hale geldiğini ve Kurtuluş Savaşı'nı kazanmış bir Türk devleti unsurlarıyla beraber değerlendirelim, şu andaki T.C. vs ingiltere olarak değil.)

    2- Yunanların Sakarya Meydan Savaşı öncesi hazırlıklarına sadece Yunanlar mı karar vermiştir? ingiltere'nin hiçbir etkisi, karışması veya desteği olmamış mıdır?

    3- ingiltere'nin kamuoyundaki baskı ile yeni Türk devleti kamuoyu bir midir? Türkiye'de savaşa odaklanmış ve var oluş mücadelesi veren bir halk ile sadece bir sömürge daha kazanmaya çalışan halk arasındaki farklarla beraber düşünelim)

    Şu 3 soruya düzgün cevap verdiğinde ve biraz tarih kitaplarını karıştırdığında belki fesle beraber kafandaki gibimsonik fikirleri de atarsın.
    ···
   tümünü göster