/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 76.
    +2
    abd'de 12 kusur senedir yasayan biri olarak sunu soylemek istiyorum; green card kurasini kazandiniz ve gerekli mulakattan gecip vizenizi onaylattiniz. buraya ayak basar basmaz cebinizde hazir bulunmasi gereken min. $15k-$20k ile gelmelisiniz. (boyle bir paran yoksa direk son paragrafa atlayabilirsin)

    geriye donuk hicbir kaydiniz olmayacagi icin tutacaginiz ister mustakil ev ister 1 odali apartman olsun, 3-4 aylik kirayi hesabinizda gosterebiliyor olmaniz gerekecek. tuttuktan sonra normal olarak eve ihtiyacaniz olan gerekli mobilya ve mutfak malzemelerini alacaksiniz.
    (evler icin https://www.zillow.com/ girip, istediginiz bolgeyi secip bakin kiralara.
    mobilya ve mutfak icin en ucuz alternatif https://www.walmart.com/ tek tek bakin fiyatlara)

    manhattan, san francisco(downtown) gibi yerde yasamadiginiz surece abd'de arabasiz yasama ihtimaliniz soz konusu bile degil. uber, lyft ucuz ama bir yere kadar idare eder, ozellikle aile olarak geliyorsaniz. arabayi en hizli sekilde ilk 1 hafta icinde almalisiniz, cunku eliniz kolunuz herseyiniz araba olacak burada!
    (girin https://www.cargurus.com/ veya https://www.autotrader.com/ veya https://www.carmax.com/ bakin fiyatlara)

    yerlesme, intibak sureci, is arama derken calismaya baslamaniz zaman alacak ve bu surecte yemeniz-icmeniz, ev faturalari, araba sigortasi, benzin ve daha niceleri derken kosede ki paranizdan harcamak zorunda kalacaksiniz. bu arada saglik sigortasini yazmadim bile. o basli basina bir masraf olacaktir aile icin(cok farkli, cesitli planlar var tabii ama 3-4 kisilik aile icin aylik ortalama $1200 civari dusunun)

    bu soylediklerim tabii ki az da olsa belli bir konfor dahilinde bu sureyi garanti ve nispeten rahat sekilde, minimum hasarla guvenle atlatmak icin.

    ama yok ben survival modda tek basima gelir, gelmeden internetten yaninda kalacagim 3-4 kisilik hazir bir evi bulup odasina yerlesir, zaten newyork, san francisco, chicago gibi kesmekes, metropol bir sehir secer her yere subway, otobusle gider gelir hatta yururum, amerika'ya ayak basar basmaz 2. gunden garsonluk, kasiyerlik vb isleri yapar, gunde de 8-10-12 saat calisirim derseniz o zaman $500 ile gelmeniz bile yeterli olacaktir tabii.
    fakat tek bir sey dahi ters giderse, dimdizlak ortada sican yavrusu gibi kalirsiniz! bununda bilincinde olun. good luck.

    edit: bu arada basvurmasi max. 5-6 dk suren, ilkokul terk bir insanin bile anlayabilecegi en basit duzeyde hazirlanmis bir green card basvuru formunu henuz doldurmaktan acizseniz, sizler amerikaya gelmeyi hayal bile etmeyin..ne burada ne de baska bir bati ulkesinde nefes alamazsiniz.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      şukuladım işime yarar (:
      ···
   tümünü göster