/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 51.
    -1
    Hristiyanlığın ne olduğunu inceliğine kadar bilmeme gerek yok. Mantık basit: Anarşi nedir? "Anarşizm, toplumsal otoritenin, tahakkümün, erkin ve hiyerarşinin tüm biçimlerini bertaraf etmeyi savunan çeşitli politik felsefeleri ve toplumsal hareketleri tanımlayan sosyal bir terimdir. Anarşizm, her koşulda her türlü otoriteyi reddetmektir." Hristiyanlıkta da bir çeşit otorite yok mu? incil'in kuralları yok mu? Katoliklikte Papa, Ortodokslukta Patrik yok mu? Bunlar otorite değil mi? Hadi diyelim Protestansın, (Diyelim ki diyorum çünkü mezhebini bilmiyorum.) incil'e îman etmiyor musun? incil'e îman edince de doğal olarak o kitabın otoritesini kabul etmiş olmuyor musun? Öyleyse nasıl olur da hem "Hristiyan'ım." deyip hem de otorite kabul etmeyen bir ideolojiyi savunabilirsin? Bu ilk sorunun cevâbıydı.

    Hazreti muhafazid, Hazreti ibrâhim'in soyundandır. Bizler buna îman ederiz. Eğer soy senin için önemliyse, Yahudi kanı taşımayan biri peygamber olamazsa sana göre, Hazreti muhafazid s.a.v'de de Yahudi kanı vardır. Bu, ikinci sorunun cevâbıydı.

    "kur'anda yazan her şey doğru değil ilk önce bunu bir kafana sok." demişsin. Kur'an'da yazan her şey, harfi harfine doğrudur. Bir harfini inkâr eden kâfir olur. Benden kâfir olmamı bekleme. Bu üçüncü sorunun cevâbıydı.

    islâm Arapların dîni değildir. Yalnızca iki tâne âyet ile buna cevap verebilirim:

    "Ve seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik." Enbiyâ 107. Âlem demek, evren demek değil midir? Demek ki Kur'an evrenseldir.

    "Ey iman edenler! Sizden kim dininden dönerse bilsin ki Allah öyle bir kavim getirecektir ki Allah onları sever, onlar da Allah’ı severler; müminlere karşı alçak gönüllü, kâfirlere karşı vakarlıdırlar; Allah yolunda cihad ederler ve hiç kimsenin kınamasından korkmazlar. işte bu Allah’ın dilediğine verdiği bir lutfudur. Allah’ın lutfu geniştir; O, her şeyi bilir." Mâide 54. Eğer Allah-u Teâlâ bu dîni yalnızca Araplara yolladıysa neden bu âyet-i kerîmede başka bir kavmin islâm'ın sancaktarlığını yapacağından bahsediyor? Bu da son sorunun cevâbıydı.
    ···
   tümünü göster