/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +2 -1
    "Ergenlik çağına girdikten sonra yaşları sayılmaya başlıyor." diyenlere bir soru: Ayşe'nin yaşı bu şekilde hesaplanıyorsa Hatice'nin yaşı neden bu mantıkta hesaplanmıyor? Eğer onu da o şekilde alacaksak, Hatice'nin 56-57 yaşlarında olması gerekir ve 25 yaşındaki bir gencin bu yaştaki bir kadınla evlenmesi nasıl uygun olabilir?
    ···
    1. 1.
      +4
      Süleyman Ateş'ten ders aldım, fotokopide yazanı koyuyorum:
      "Tarihçilerin ve bibliyografların tespitine göre Ayşe, Peygamberimizin kızı Fatıma'dan beş yaş küçüktür. Fatıma Peygamberlikten 5 yıl önce doğmuştur. Demek ki Ayşe, Peygamberliğin başlangıç yılında doğmuştur. muhafazid Peygamber olduktan itibaren 13 yıl Mekke'de kaldı. Peygamber hicret ettiği zaman Ayşe 13 yaşında olmalıdır. Peygamber Medine'ye göçtükten iki yıl sonra Ayşe ile evlendiğine göre (el-isâbe: 4/359) demek ki evlendiği zaman Ayşe en az 15 yaşında idi. Ayrıca Ayşe, Peygamber'le nişanlanmadan önce Cübeyr ibn Mut‘im’e nişanlı veya sözlü idi. Bu da onun, Peygamber, kendisini istemeden önce evlenecek yaşta olduğunu göstermez mi? Bu yaş da her hâlde dokuz yaş değildir. Demek ki Peygamber istediği zaman Ayşe, en azından evlenecek çağ olan 15 yaşlarında idi. [... ] Ayşe'yi direkt olarak Peygamber istememiş, halası onu Peygamber'e önermiş, o da uygun görmüştü. Bir başka rivayete göre Ayşe Peygamberimizin kızı Fatma ile yaşıttır. Fatma’nın doğumunda babası 35 yaşında idi. Bu durumda Ayşe evlendiğinde 20 yaşlarındadır."
      Hatice bint Hüveylid de Peygamber ile evlendiğinde 35-40 yaşlarında oluyor çünkü 6 tane evlatları oluyor. 55-56 yaşında olsa bu kadar doğum yapamazdı %99.9 olasılıkla çünkü kadın anatomisi belli. Ama bu bile lafı uzatmak oldu çünkü nefes alsa öyle nefes mi alınır diyecek kıvama gelmişsiniz. Gidip kervanlarında namusuyla ticaretini yönetiyor, güvenini kazandıktan sonra usulünce evlenmeyi teklif ediyor, üstüne ölene dek huzurla anlaşıyorlar ve kendisi 6 tane evlat veriyor Peygambere. En az şikayet edeceğiniz evliliği bu olmalı çünkü Hatice'i Kübra ölene dek 25 yıl tek eşli kalıyor.
      ···
   tümünü göster