/i/Tespit

  1. 1.
    +6
    Alıntı yapıyorum:
    "vakti zamanında ben de vikipedi katılımcılarından biriydim. o zaman büyük bir gazla tüm vikipedistler türkçe vikipedinin gelişmesi için büyük çaba sarf ediyorlardı.

    vikipedi kurallarından birisi de bot kullanmamaktır. yani her ne yapıyorsan kendi çabanla yapacaksın. işte o dönemde etrusk adlı bir kullanıcı, türkiye'nin bütün yerleşim yerlerini, köy, kasaba, belde, ilçe dahil, hepsini taslak olarak açmış, yeteri kadar bilgi girmişti. derken bu arkadaşın bot kullandığı iddia edildi. bir tartışma aldı yürüdü. etrüsk insanın bir süre sonra otomatikleştiğini, ctrl+c ve ctrl+v yapıp hangi ile ilçeye bağlı olduğu gibi bilgileri değiştirmek suretiyle kolaylıkla giriş yapabileceğini bazı rasyonel kanıtlarla sundu. ama vikipedinin o zamanki yöneticileri kıl kapmıştı bir kere. etrüsk'ün ne kadar çırpındığını bilen ben ve benim gibi onlarcası yöneticilerin tavrını doğru bulmadı. en sonunda o zamanki en baba yöneticilerden birisi "vikipedi demokrasi denemesi değildir" dedi ve işin içinden çıktı. zaten bir süre sonra etrüsk'ü engellediler. etrüsk'e arka çıkan bir iki kişiyi de engellediler sanırım ama emin değilim; yanlış olmasın.

    şimdi diyeceksiniz ki onca gaz sırf bir kullanıcı yüzünden mi bitti. elbette hayır. zaten bu olanlar 2007'de oldu. üzeirinden 8 yıl geçmiş. fakat ben bu yüzden, yöneticilerin despot ve lümpen tavrı yüzünden, rasyonel kanıtları görmezden gelmeleri, buna rağmen etrüskün bot kullandığına dair rasyonel bir kanıt sunamamaları ve onlarca aktif kullanıcının görüşünü "vikipidi dimikrisi dinimisi diğildir" deyip hiçe saydıkları için. o dönemde benim gibi bırakan onca aktif katılımcı vardı. çok sağlam katılımcıları böylelikle yitirdi vikipedi."
    ···
   tümünü göster