/i/Öneriler

Öneriler alıp verin, yaşantınıza can verin.
  1. 26.
    +2
    Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, harika bir düşünce içerisindesiniz.
    Kendi canınızdan, kendi kanınızdan olan bir insanı bu kadar önemsemeniz ve ona adeta miras niteliğinde bir alışkanlık kazandırmaya çalışmanız gerçekten takdire şayan bir harekettir. Bu konuda sizi kutluyorum...

    Kardeşinizin hoşuna gidecek sade ve eğitici kitapları mutlaka ona okutturmalısınız. Okutturduğunuz kitaplar ise ahlak temalı olmalıdır. (Hırsızlığın, yalanın, sırtından vurmanın, iki yüzlü olmanın kötü bir şey olduğu... vs.)

    ilaveten şunu da ifade etmeliyim ki; lütfen kitap okuma eylemini ona bir dayatma ve zorunluluk olarak lanse etmeyin, sevmesi ve ilgisini çekmesi için ona yaşına uygun bir şekilde izah edin. (Kendini geliştirirsin, yeni kültürler, yeni kavramlar, yeni anlayışlar öğrenirsin... vs.) Aman diyeyim bunu yapmayın; zira kardeşiniz zaten zamanla bu değerleri kazandığının farkına varacaktır ve kitap okumanın faydalarını kendi kendine görüp öğrenecektir. Kardeşiniz, bir oturuşta kaç sayfa kitap okuyorsa mutlaka ondan o okuduğu kısımları özet biçiminde açıklamasını isteyin. Size özetlediği şeylerin doğru/yanlış olmasına katiyen takılmayın. Buradaki temel maksadımız; onun algılarını kuvvetlendirmek, yorum kabiliyetini geliştirmek ve kendini ifade ediş tarzını güçlendirmektir.

    Son olarak da şunu söyleyeceğim: Kardeşinizi kitap okurken yalnız bırakmayın, ona eşlik edin, okuduklarınızı birbirinize anlatın.
    ···
   tümünü göster