/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1 -3
    Hz muhafazid yaşamadı. azcık düşünün islam nasıl şekillendi, nasıl oluştu?
    ···
    1. 1.
      +2
      muhafazid'in 570-632 yılları arasında yaşadığı iddia edilmektedir.
      muhafazid'in biyografisini ilk yazan, 717-767 yılları arasında yaşayan Ibn Ishaq'dır. Hakkında yazılan biyogrofilere bakarak, muhafazid'in yaşamı çok iyi bilinmektedir diyebiliriz. Yüzlerce biyografisi yazılan bir insan efsanevi bir kahramandır.

      muhafazid'in ilk biyograsifi kendisinin sözde yaşadığı zaman diliminden 125 yıl sonra yazılmıştır. Ve adının sıklıkla geçmesine rağmen, böyle bir biyografi mevcut değildir. Çünkü muhtemelen zaten hiç bir zaman yazılmamıştır. 992 yılında ölen al-Tabari, Ibn Ishaq'ın muhafazid'in biyografisini yazdığından bahsetmeseydi, öyle bir biyografinin olduğu bilinmeyecekti. Ibn Ishaq'dan 200 yıl sonra yaşamış olan al-Tabari'nin muhafazid biyografisi, muhafazid'in yaşadığı ileri sürülen zamandan yaklaşik 350 yıl sonra yazılmıştır. Ölümünden yüzlerce yıl sonra bir insan hakkında delilsiz ve kaynaksız yazılan yazılar gerçekleri değil, efsaneleri yansıtır.

      Atatürk'ün biyografisinin henüz yazılmadığını ve daha 2063 yılına kadar da yazılmayacağını, onun da zaten bulunamayacağını ve ilk biyografinin 2300 yıllarında yazılacağını imgeleyin. Nasıl keserseniz kesiniz muhafazid bir efsanevi kahramandır. Gerçekten yaşamış olması mümkün değildir.
      ···
   tümünü göster