/i/Tespit

  1. 1.
    +5
    var böyle bişey kendimden biliyorum. tanıdığınız tanımadığınız her türk maldır ve kafasızdır kardeşim. dur celallenme hemen önce bi oku.

    türkiye'nin vergi cehennemi olduğu bi gerçek var ortada güzel kardeşlerim, önce bunu kabul edelim. misal ben neden satın aldığım buzdolabına ötv ödüyorum? alakası ne amk? her gün içtiğimiz bir paket sigaranın tam %70'i vergidir dostlarım. 2. el kıytırık bi arabaya verdiğiniz paranın yarısı vergidir. içtiğiniz suyun çeyreği vergidir. elektrik faturanızdan tam 4 farklı vergi payı alınıyor. sinema biletinize dikkatli bakarsanız "eğlence vergisi payı" alındığını görürsünüz, evet eğlence vergisi diye bişey var. ben neden telefon alınca trt payı ödüyorum kardeşim? neden damga vergisi diye bişey ödüyorum? neden aldığım ürünün %80'ine kdv ödüyorum? neden verginin vergisini ödüyorum? neden gelir vergisi adı altında maaşımın 5'te 1'ini devlete veriyorum? neden kafam rahat bi şekilde aylık buzdolabı alışverişimi yapamıyorum? neden bu ayın sonunu çıkarabilir miyim diye düşünmek zorundayım? avrupadaki hangi asgari ücretli çalışan bunları düşünüyor kardeşim? benim neyim ekgib onlardan? kimse neden çıkıp bunları sormuyor? soranlar neden susturuluyor?

    şimdi gündemde asgari ücretin artması konuşuluyor. klagib seçim öncesi göz boyamalar işte. kardeşim sen asgari ücreti istersen 5 bin TL yap. bu vergiler halkı tabiri caizse bu kadar gibtiği müddetçe bu halkın alım gücü hep yerlerde olacak. kazandığımız paranın miktarı değil, kazandığımız paranın cebimizde ne kadar kaldığı önemli.

    sorgulayın kardeşlerim. bana dokunmayan yılan bin yaşasın benim tuzum kuru kafasında olduğumuz ve mezbahaya zütürülmeyi bekleyen kuzu gibi beklediğimiz müddetçe sonumuz venezuela'dan farksız olacak. bu gidişle 5-6 seneye türk lirasını sokaktan toplarız.
    ···
   tümünü göster