/i/Tespit

  1. 1.
    +27
    yer yarılsa da içine soksamdediğiniz zamanlar olmuştur.

    insanları hormonları yönetir. 1957’de hormon tedavisi için bpa adında bir madde icat edildi. bu madde bir süre sonra polimerleştirilerek plastik hammaddesi olarak kullanılmaya başladı ve artık hormon tedavisinde kullanılmıyor.

    2012 yılında bpa maddesi, hammadde olarak dünyada 4.4 milyar kg satıldı. yani her yıl evlerimize adam başı yarım kilo bpa giriyor. bpa içeren maddenin kokusu bile östrojen hormonunu baskılamaya yetiyor.

    bunun bizimle ne alakası var biz erkeğiz amk diyorsanız. bilinenin aksine erkeklerde de kadınlık hormonu adıyla geçen östrojen hormonu bulunur. sadece erkeklerde testesteron östrojenden daha fazladır. Östrojen hormonu testesteron hormonunu dengeleyerek, sürekli osbir çekmemizi engeller, osbirden kafamızı kaldırmamızı sağlar.

    vücudunuza bpa maddesi girdiğinde östrojen hormonu etkinliğini kaybettiği için testesteron hüküm sürer. bizi tam bir abazaya dönderir. kız arkadaşımız versin diye her şeyi yaparız, karakterimizden taviz veririz. ya da ailemizin yaşadığı evde, yakalanma riskini de göze alır osbir çekeriz. osbir çektikten sonra banyo yapar yapmaz yine osbir çekmek isteriz.

    osbiri bırakmak ya da azaltmak istiyorsanız kesinlikle bpa ile olan münasebetinize bir mesafe koymanız gerekiyor. vücuttaki östrojeni baskılayan bpa’yı azalttığınız zaman abazanlığınız daha makul seviyelerde seyreder.

    Günümüz evlerinde bpa’dan sakınmak pek öyle zannedildiği kadar kolay değildir. örneğin mutfak dolaplarının üzerindeki genellikle parlak beyaz kaplama yüksek miktarda bpa içerir. Zaten plastiğe parlaklığını veren onu sertlerştiren de bpa’dır. son 10 yılda evinize dolap yaptırdıysanız ihaleyi aldınız demektir. zaten bu arkadaşın kokusu da dolabı açtığınızda sizi rahatsız eder. [kaynak 1]

    evin annesinin yerleri silmek kolay olsun diye yaptırttığı ahşap parkelerin üzeri, gerçekten de silmek kolay olsun ve sert cisimler kolayca yırtamasın diye genellikle bpa kaplı kağıtla kaplanıyor. Zaten bpa kaplı olmasa suntanın üzerine yapıştırılmış kağıt anında yırtılıp tahrip olur, ilk silindiğinde sudan kabarır. Dolaplar bir yere kadar ama bu parke olayı bpa’dan sakınmayı çok zorlaştırıyor. [kaynak 1]

    bpa’ya maruz kalıyor muyum?
    Her gün osbir çeken, hatta aynı günde bir kaç saat arayla birden fazla osbir çeken biriyseniz yada geceleri uykudan erekte vaziyette uyanıyorsanız ya da osbir çekmediğinizde bir haftada birden fazla kere kamyon deviriyorsanız muhtemelen vücudunuza bir yerden yüksek miktarda bpa giriyor.
    Tatlı bir şey yemediğiniz halde, hatta uzun süre hiçbir şey yiyip içmeseniz bile dudaklarınızdan şekerli bir tat alırsınız, işte o tat bpa kokusunun tadıdır. Bu tadı alıyorsanız evinizde bpa kaplama içeren yer döşemesi ya da mobilya vardır. sunta yüzeyler suya ve mukavemete dayanması için bpa reçinelerle kaplanır. Bu malzeme az da olsa havaya koku yoluyla bpa salar, bu koku dudakta birikince diliniz, dudağınızdan bpa tadı alır.[kaynak 1]

    bpa nelerde bulunur?
    pet şişe
    kutu kola
    uht kutular
    teneke kutulardaki konservelerde
    ton balığı kutusu
    ahşap parkelerin yüzeyi (vernik olanlar hariç)
    sunta mobilyaların kaplamalarının bir çoğu
    tek kullanımlık karton bardaklar
    kozmetik ürünleri yazmama gerek yok(erkeğiz lan biz osbirci adamın kozmetikle ne alakası olur)
    yazar kasa fişleri

    kaçınması ve bana göre en çok bizi bpa'ya maruz bırakanlar şüphesiz evlerin ahşap taban kaplamaları ve dolapların yüzeyleri

    bu arkadaşlardan kaçındığınız zaman osbir peryodunuzun günlükten, haftalığa hatta 15 günlüğe dönüştüğünü göreceksiniz ve hiçbir zaman osbir çekmezseniz ölecek duruma gelmeyeceksiniz.

    bpa maddesi 2015 yılından beri fransa’da yasak. bizde de özellikle son 10 yılda üretilen tüm mobilyalarda var.

    unutmadan söyleyeyim evli olan bir kaç kişi varsa, bpa kadınlarda cinsel isteksizlik. yani sizi abazan yaparken, kadını cinsel isteksiz yapıyor. tavşana kaç, tazıya tut diyor. kız çocuklarında cinsiyet bozukluklarına neden oluyor. Böyle giderse etraf küçük memeli, bıyıklı, kıllı kızlarla dolacak. doluyor da, ben 40 yaşına yaklaşmış bir pampanız olarak bunu gözlemliyorum.

    bpa östrojen hormonu gibi vücuttaki reseptörlere bağlanarak, östrojen hormonunu etkisiz kılıyor. bpa'nın kısırlık, otizm, hiperaktivite ve dikkat bozukluğu, obezite, diabet, ülser, erken ergenliğe girme ve erken doğuma neden olduğu iddia ediliyor.[kaynak 2]

    ben bunu uzun süredir denemek istiyordum. Korona döneminde bir süre köy evinde kalarak denedim arkadaşlar. haftalarca osbirsiz durabildim. can sıkıntısından xvideos’a girip saatlerce videoları beğenmiyordum, o derece yani. Yer yarılsa da içine soksam diyen adam gitti, yerine verse gibmez misin sorusuna evet diyebilen adam geldi.

    bpa’dan sakınırsanız osbirden kurtulursunuz. öyle zorlanma da olmaz. iş hormonları düzenlemekte bitiyor. Allah insanı mükemmel olarak yaratmış. sadece daha çok kazanma hırsı, insanı da; doğayı da mahvediyor.

    umarım faydalı olur. deneyen arkadaşlar yorum yazsınlar. selametle

    bpa ile ilgili yabancı kaynaklardan yazı okumak isteyen arkadaşlar için kaynaklar:
    kaynak 1: https://prod-hml.s3.amazo...rmance-Paint-Coatings.pdf
    kaynak 2: https://www.dailymail.co....ampaign=1490&ito=1490
    kaynak 3: https://www.theguardian.c...bpa-everyday-toxics-guide
    kaynak 4: https://www.theguardian.c...study-bisphenol-endocrine
    kaynak 5: https://www.theguardian.c...y-items-us-pesticides-bpa
    kaynak 6: https://mcgroup.co.uk/new...n-grew-372000-tonnes.html
    ···
   tümünü göster