/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    +11 -1
    Bir çocuk için 2.5 milyon dolar vermek mi, yoksa o parayla başka hastalığı olan 10 bin çocuğu iyileştirmek mi? Hangisi daha mantıklı?
    ···
    1. 1.
      +2 -6
      Her ikisi de.
      Sormam gereken asıl soru şu.

      ilerde, Allah muhafaza, Allah göstermesin evladına maddiyatının yetmediği, altından kalkamayacağın bir hastalık musallat olunca böyle konuşabilecek misin ?
      ···
      1. 1.
        +12 -1
        Doktorum. Hergün yüzlerce çocuğun maddi durumsuzluk yüzünden yeterli tedavi alamayıp öldüğüne şahit oluyorum. Hergün bu kadar paranın o çocuklar için harcansa hayatlarının kurtulabileceğini düşünüyorum. Sağlık bir planlama işidir. Duygusallığa yer yoktur. Her yaşamın eşit derecede değeri vardır. 3 kişi kurtarma imkanınız varken 1 kişiye kaynak ayrılmaz. Ülkenin sınırsız kaynağı yok maalesef. Buna triaj denir. Sağlıkta temel bir kavramdır.
        ···
      2. 2.
        +2
        Peki o zaman doktordan gerçekten bir şey sormak istiyorum.

        Sorun SMA hastaları mı , yoksa o ve tüm çocuklaraa maddi yetersizlikler karşısında ama devlet ama bireysel yönden tedavi yardımı edilmemesi mi ?
        ···
      3. 3.
        +1
        Triaj meselesine de gelince.

        Mevcut triaj, korona virüs dahil, üst düzey yöneticiler ve zenginler ama devlet parasıyla ama bireysel paraları ile tedavi olurken sorun olmuyor da, şimdi mi sorun ?

        Triajsa mevzu o zaman bana şunu de doktor bey.

        Evladının başına Allah göstermesin bir illet gelse, triaj diyebilecek misin ?
        ···
      4. 4.
        +1
        Evet triaj diyeceğim tabii ki. işin doğrusu bu. Saçma sapan duygusal popülizmle bir yere varamazsınız.
        ···
      5. 5.
        +4
        Tedavi edilemeyen birçok kanser hastaları, kalp kapak hastalıarı da var. para bulamadığından tedavi edilemiyorlar. onlara niye sma hastaları kadar ses öıkmıyor, çünkü popüler olan bu şimdi. sizin de insani kaygıdan bu kadar duyar kastığınızı sanmıyorum, bu konu gündem de diye kanuşuyorsunuz. 1 hafta sonra sma hstaları umrunuzda olmayacak eminim.
        ···
      6. 6.
        +5 -15
        senin gibi doktorun serefini gibeyim lan kahpe oglu el kadar cocuklara harcanmayacak neye harcanacak amkmun iti. para konusu ilk saglik sonra egitimdir dangoz huur oglu. olumlerinimi izleyelim bunlarda saglikci doktor oluyor senin karakterini gibeyim halkin sagligini sen dusunecen ilerde he😂😂
        ···
      7. 7.
        +1
        Öyle mi ?

        Duygusal popilizm diyorsun ama esasen bunu sen yapıyorsun. Kanser diyorsun ya, o kanseri emin ol senden iyi biliyorum. Benim babam 2019 eylülünden beri kan kanseri. Aylardır gele gide, kemoterapi bölümü ve hastane sıradan yer oldu.

        Tedavi edilemeyen kanser hastalıklarının tedavi masraflarının yüksekliğini emin ol senden iyi biliyorum. Ancak kaçırdığın noktalar şu.

        Ben duyar yapmıyorum. Birilerinin adamı değilim, rekldıbını kasmıyorum. Başlığı da bulursan yazdıklarımı okur anlarsın. Bir baba olarak o ailenin çaresizliğini gördüğüm için yazdım ! Kendimce de yardımımı yaptım. Geçip de buradan hasta insanlar üzerinden TRiAJ muhabbeti adı altında, kıyaslama acizliği yapmıyorum.

        Ve, kıyaslama yapacağına neden para bulunamayan tedavi edilebilecek hastalıklar ama devletçe ama milletçe desteklenmiyor demelisiniz ! Ve de bizim muhteşem bilim adamlarımız doktorlarımız, tedaviler geliştiremiyor diyerek busoruyu sorun kendinize sormalısınız !

        Umursama meselesine gelince. Söylenmesi asla hoş değil ama özellikle çaresiz bebekler benim hep umrumda oldu. Eminim meminim diyerek ukalalık etmeyin. Beni bilip bilmeden, hakkımda yorum yapmayın !

        Unutmadan. Kesin olmayanı var gibi gösterirsiniz de, gene de sorayım.
        Kaç kez kan verdiniz doktor bey ?
        Düzenli kan bağışçısı mısınız ?
        ···
      8. 8.
        0
        Ayrıca, şu an yazdıklarınızı baktım da. Daha da yazmak istemiyorum size. Zira buradan geçip de, hastalıklı çocuklar konusunda sizin egonuzu ortaya koyacak, kusturacak konular yazmak da manasız. Gidin triajı kendinize yapın.

        Zira dünyada en aşağılıkça şeylerden birisi, masum canlar üzerinden ego parlatmak.
        ···
      9. 9.
        0
        Bende doktor gibi düşünüyorum. Tamamen popüler diye herkes yardım edin diyor şu an. Devletin kaynağı sınırsız değil üstelik zolgensma tedavi etmiyor sadece ömrünü uzatıyor.
        ···
      10. 10.
        +3
        ates dustugu yeri yakar uzaktan konusmak kolay doktor olarak yorumluyormus birde tipini gibtigim sanirsin son onay bu kuskafalinin dudaklari arasinda😂😂 oglum bir cocuk icin dunyayi yakarim ben hakli tarafin varsa sadece bu hastalik icin tepki gosterilmesi sacma dogru cunku yilardir hastahanelerde kanser cocuklarin mutlulugu icin ugras gosteren aneleri babalari hemsireleri ben bilrim sen daha toysun senden fazla hastane gezmisligim var amkmun oglu😂 kalkmis mantiksal dusunuyrom diyor birde sagligin mantigi yoktur bin cocukta olsa dort cocukta olsa para konusu dusunulemez👍 sadece bu hastalik degil bir suru cocukla ugras verilmesi gerekir twiter gundemi koyun oldugu icin kim ne derse oraya yonelir ama bilmezlerki hastahanelerde cocuklarin cektigi ruhsal aciyi👍 3 sene dazlak gezdim bu yuzden ailelerinin acisini paylasan bilir oglum ne bilyorsunuz siz
        ···
      11. 11.
        +3 -3
        Allahtan sizin gibi dangalaklar ülkede söz sahibi olmuyor işte ne diyelim. Aklın yolu birdir.
        ···
      12. 12.
        0
        Diyanete gideceğine onlara bağışlayın 20 milyon çalışan olsa herkesin maaşından orantılı bi miktar kesseler 20 25 çocuğa yeter her ay düzenli yapsalar bi çözüm olabilir.
        ···
      13. 13.
        0
        amk doktor çok doğru bir şey demiş. 2 sma hastası çocuğu kurtaracağına daha uygun fiyatı veremeyen birsürü çocuk tedavisizlikten ölüyor. sıralaması var bu işin moruq. gidip 5 kurtarabilecekken 1 kurtarmak aptallıktır. ayrıca yukarda tipokuyorumtip in dediği doğruysa daha da kötü. o milyonluk ilaçlar kurtarmak yerine geçiştiriyorsa kesinlikle öncelik sma hastalarının değil. burda allaha sormak lazım aslında neden bu kadar ağır ve tedavisi çok pahalı bir hastalık yaratmış.
        ···
      14. 14.
        0
        deoksiriboz haklı, ayrıca durduk yere küfür etmenin ne manası var? Seviyeli tartışın.
        ···
      15. diğerleri 12
    2. 2.
      +1
      Vermehteri senin gelmişini gibeyim. Amk kasabı hastane hastane dolaşıyormuş
      ···
      1. 1.
        -2
        sen hangi sehirdesin istanbul hangi hastanesi istanbulmu
        ···
      2. 2.
        0
        Sen hemşire misin ben etfal de hemşireyim
        ···
      3. 3.
        0
        Ben etfal de hemşirryim sen nesin pmp
        ···
      4. 4.
        0
        ne hemsiresi muhendislik okuyrom ben dost bi cok hastane gitim yarddim icin ondan diyroml
        ···
      5. 5.
        -1
        doktorum diyor birde huur oglu😂😂
        ···
      6. diğerleri 3
   tümünü göster