/i/Haberler

İnciden al haberi
  1. 101.
    +1
    liberalizmin çalışkanlıkla falan işi yok. liberalizm çalışan sınıfı oldukça aşağı çekmek ister. kapitalistlerin işçilere yutturduğu maaşlı köle mentalitesi "çok çalış sen de kazan, eşşek gibi çalış it gibi çalış " ya da Erol Musk abimin dediği gibi "work every fucking hour . " siz çalışın patronlar da altına bir porsche çeksin.
    hiçbir zaman anlamıycaksınız sanırım. Adam üreterek çalışarak kazanmıyor .Oturduğu yerden kazandığı her bir doları başkası çalışarak üretiyor.
    Kapitalizm üretmeden kazanç sağlamaya olanak sağlıyor. Turk iş adamları niye inşaate yatırım yapıyor sanıyorsunuz . Burdan devletçiliğe sallamaya çalışmışsınız ama tutmaz. liberalizm 2008 de öldü. Tesla amazon gibi şirketler liberalist bir yönetimle gelmez sadece inşaat , müteahhit sayısı artar. Bu kültürle alakalı sadece.
    Öte yandan liberalizm, evet işverenlere oldukça fazla avantaj sunar. 2008 de yıllarca liberalizm naraları savuran bankacı kuruluşular 5 kuruş ceza ödemeden devletin vergi parasıyla borçları silindi ve kurtuldu. Peki ya halk ? Mesele bu işte. Yoksa kimsenin uzayı fethetme hevesi falan yok
    ···
    1. 1.
      +1
      lan zaten liberalizm üreterek kazanmayı hedeflemez. kurnazca, az eforla kazanmayı hedefler.

      bu yüzden liberalizmi devletin her kolunda kullanmak imkansızdır. bana göre en iyi ekonomi sistemi, atatürkün de desteklediği karma ekonomidir. amiyane tabirle nabza göre şerbet vermektir.

      liberalizm benim için hayat felsefesidir. kafası çalışan, eforla ve emekle kazanmasının imkansız olacağı rakamlara liberal bir düşünce yapısı sayesinde çok kısa sürede ulaşabilen bir sürü insan vardır.
      zaten dünyanın neredeyse her yerinde liberalizme bir açık kapı bırakılmış, kafayı kullanan adamın az eforla çok kazanabileceği bir düzen yaratılmıştır. tabi bu durum ülkeden ülkeye değişiebilir. mesela amerikada bırakılan açık kapı neredeyse sonuna kadar açıkken, çinde bu kapı çok hafif aralanmış bir şekilde durmaktadır.

      liberallerin komünizme kafayı takma sebebi, komüznizmin bu şansı her birey için imkansız hale getirmesi, kişinin kaderine yön vermesi, sabancı ve warren buffet gibi üretken beyne sahip adamların maddi servetini kesin ve sert kurallarla kısıtlamasıdır.
      ···
   tümünü göster