/i/Tespit

  1. 1.
    +46 -25
    Güzel Türkçemize sahip çıkıyoruz kampanyası başlatıyorum arkadaşlar. Dilimiz, yabancı kelimelerin esiri altında. Her dilde en çok kullanılan kelimeler \\\"selamlaşma\\\" kelimeleridir.
    Artık bu arapça kelimeleri kullanmıyoruz yerine şunu kullanıyoruz:

    ESENLEŞMEK



    Öz Türkçede \\\"selamlaşmak\\\" ESENLEŞMEKTiR.

    ÖRNEK:
    Esenler olsun hepinize.
    Esenleşelim kardeşlerim.
    Esenlikler dilerim.

    Selamun Aleyküm bile demeyin arkadaşlar, arapçayı bu güzel dilimizden atarak tam bağımsız bir Türkçe ve Türkiye yaratalım. Sadece arapça değil. Fransızca, farsça, ingilizce kelimeler de dilimizde bir hayli fazla. Lütfen gündelik hayatınızda öz türkçe konuşun ve halkımızı bilinçlendirin. Size güveniyorum dostlarım.

    Edit: Arkadaşlar bakın, en temel kelimeleri türkçe kullansanız yeter. Zaten Türkçesi bulunan kelimelerin yerine arapça, farsça, fransızca kelime kullanmamaya çalışın. Sonradan teknolojiyle hayatımıza giren kelimeler, bilimsel kelimeler zaten evrensel olduğundan kullanmanızda sorun yok. Ortadoğu çöplüğünden kendinizi soyutlamak istiyorsanız dediklerimi uygulayın. Türkçe çok zengin bir dil, zaten dilimizde bulunan kelimeler varken arapça kullanmayın, saygılar.

    Edit: Esen kelimesi de farsçaymış vay aq. Neyse beyler pes ediyorum, zütümden gibtiniz beni. insanca uyaran kişilere saygılarımı iletiyorum, fikrime saçmalık diyip beni aşağılayan hanzoların annelerine mektup yolluyorum. Kafanıza göre takılın, ben de boşverdim.
    ···
   tümünü göster