/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    +10
    Birader sorun toplumda ama senin benim gibi düşünenler normlara ters düştüğünden dışlanıyor, sanki anormal olan bizmişiz gibi davranıyo herkes. Burada üç çözüm var:
    1- Bu yozlaşmış topluma ayak uydurmak için mideni bulandıracak rezillikleri yapmaya hazır bi şekilde sen de yozlaşacaksın, iki yüzlü olacaksın, vs. ve bu konu hakkında hiç düşünmeyeceksin ki vicdan azabı, utanma, vs. hissetmeyeceksin.
    2- Toplumu kabullenmeyeceksin ve kitaplar, makaleler yazarak veya gidip insanlarla konuşarak toplumun bu yozlaşmışlığı fark etmesini ve düzeltmesini sağlamak adına uğraşacaksın.
    3- Toplumu kabullenecen, kendi hayatını bu yozlaşmışlıktan uzak olarak sürdüreceksin.
    1. çözüm kendi beynini çöpe atmakla eşdeğer, eğer cidden bu kadar yalnız ve kötü hissediyosan ve beynini çöpe atmaya hazırsan yaparsın.
    2. çözüm fazla hayalperest; yani inci, reddit gibi platformlarda eğlencesine (benim gibi) yazabilirsin de toplum değişmez. Kafka, Schopenhauer gibi birçok yazar bu konuya farklı şekillerde değindiler ama bunları okuyup anlayanlar bile "hmm toplum ne kadar yozlaşmış ya" dedikten 2 dk sonra eski hallerinde dönüyorlar sanki hiç okumamışlar gibi.
    3. çözüm en ideal çözüm bana kalırsa. Tabi ki mağara git yaşa demiyom ama birkaç samimi arkadaşın olsa yeter, onun dışında yalnız kalmak kesinlikle en mantıklı çözüm. Yalnız kalmaktan korkmamak lazım, tam tersi yalnızlık daha cazip çünkü yalnızken her türlü düşünsel aktiviteyi yapabilirsin. Kitap oku, makale oku, bilim öğren, tarih öğren, pgiboloji öğren, bilimle uğraş, satranç oyna, müzik dinle... Yani tabi ki gönül ister herkes bu yozlaşmışlığı fark etsin ve bi silkelensin ama ne yazık ki böyle bi durum yok, bu yüzden yalnız kalmak birkaç yönden dezavantaja sahip olsa da en mantıklı çözümdür.
    ···
   tümünü göster