/i/Para

  1. 1.
    +2
    Herkese merhaba arkadaşlar,

    Bu yazımda diğer coinlerden daha farklı bir sistemle işleyen, mevcut kazıcısı 10 milyonu aşan bir sistemden bahsedeceğim. Yıllar önce Bitcoini kaçıran biri olarak bu coini yakın takibe aldım.
    Özet olarak;

    Pi Network bir mobil uygulamadır. Bu uygulama üzerinden günde sadece 1 kez giriş yaparak mining işlemi yapılıyor. Bir referans kodu ile kayıt olarak sisteme giriş yapıyorsunuz. Size ait oluşan kod ile gelen her arkadaşınız 1 pi kazandırıyor. Davet ettiğiniz arkadaşlarınız aktif şekilde mining yaptıkça sizin pi kazım katsayınız da artıyor. 24 saatte bir uygulamaya girmeniz kazım işleminin devam etmesi için yeterli.

    3 gün bu şekilde kazım yaptıktan sonra yeni aşamanın kilidi açılıyor. Bu aşama da 5 aktif mining yapan arkadaşınızı Güvenlik Çemberi adı verilen ağınıza ekliyorsunuz. Bu 5 kişi sizin katsayınızı daha da arttırıyor ve bu şekilde mining yapmaya devam ediyorsunuz.

    Pi'nin şuan herhangi bir maddi değeri yok fakat girişimler devam ediyor. Yakın zamanda 10.000 Pi karşılığında pi.app domaini ve 1850 Pi karşılığında bir laptop satıldı. Pazar oluşturulmaya yavaş yavaş başlandı. Fakat dediğim gibi şuanlık herhangi bir borsa karşılığı yok. Tıpkı bitcoinin ilk zamanları gibi fakat Pi daha farklı bir yol ile ve daha hızlı bir şekilde ilerliyor.

    ileride ne olacak elbette bilemeyiz fakat bu tür coinlere ilgisi olan, takip eden arkadaşlarımız inceleyebilir. Üye sayısı arttıkça, rağbet arttıkça istenilen yere geleceğinden umutluyum.

    Sisteme üye olmanın son aşamasında sizden referans kodu isteyecektir; düşünen arkadaşlar askonl0ji kodu ile üye olabilir.
    ···
   tümünü göster