/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    +10 -2
    kürtlüğü ya da türklüğü sadece biyolojik ırk olarak düşünürseniz tabi ki ırkçılık olur. ben türküm diyen adam ben genetik olarak daha üstünüm demiyor amk. bunlar kültürler türk kültürü var kürt kültürü var. aslında ortadaki anlaşmazlık da kürt kültürü ile olan anlaşmazlık.

    örnek vereyim.

    ilber hocanın dediği gibi bir kürt türkiyenin tüm şehirlerinde rahatça yaşayabiliyorsa ama bir türk doğuda rahatça yaşayamıyorsa kimse ırkçılıktan bahsetmesin esas faşizm kürtlerin yaptığıdır demişti.

    kürt kültürü kendini geliştirmeli. nereye gitsene oraya uyum sağlayacaklarına o kültürlerini de getiriyorlar sonra da niye bizi sevmiyorlar diyorlar. arakdaş bir apartmanda bir daire alsa kürtler diğer herkes satıp kaçıyor apartmandan gece gündüz gürültü patırdı saysgısızlık yok kavga var küfür var sen normal evinde oturuyorsun yukardan ana bacı sövüyor komşun tepine tepine misafirlerine sen mahçup oluyorsun taşınıyorsun. gece mahallede sokakta toplanmalar yan yan bakmalar esrar mafyacılık hırsızlık her türlü pislik bu kültürle geliyor.

    yadırganan şey kimsenin anası babası dili vs değil. yadırganan şey o doğu kültüründen bir türlü çıkamamanız. gurur duyulacak bir yanı da yok kürt kültürünün maalesef hır gür sadece.

    ulan 3 göbektir istanbulda yaşayan kürt bile konuşunca hala anlaşılıyor kürt olduğu hareketlerinden bir dakika da anlarım kürdü bi gelişin amk kendi geri kalmışlığınızın bedelini bari başkasına yüklemeyin.
    ···
    1. 1.
      +2 -3
      Amk un pkk lı topuna bak kendini kamufle etmek için nasıl da uğraşıyo.
      ···
      1. 1.
        +3
        ananı kamufle ettim.
        ···
      2. 2.
        +1 -1
        Anana yanlış adres tarif ettim
        ···
      3. 3.
        +1 -1
        hahahah nasıl pkklı oldun hemen
        ···
      4. 4.
        +1
        dur ağzından çıkarayım da öyle konuş
        ···
      5. diğerleri 2
    2. 2.
      0
      ilk defa haklı buldum seni odun kardeşim
      ···
      1. 1.
        0
        Doğruyu ya da yanlışı sadece kendi bildiklerine kıyasla kararlaştırdığın için normaldir.
        ···
      2. 2.
        -1
        Edebiyat yapmayalım meşeciğim.
        ···
    3. 3.
      -3
      iyi saçmalamışsın

      bir türk gidip doğuda çok rahat bir şekilde yaşayabilir ama bir kürt karadenize falan giderse rahat vermezler orada ona.
      ···
      1. 1.
        +4
        yannan yaşar dıbına koyduğum doğuyu geç ülkenin sahil kesimindeki tüm işletmeler kürt mafyasının elinde türke iş yaptırmıyor hiçbiri
        ···
      2. 2.
        +1
        Yav he he kürtler dünyadaki en ilkel kültür amk. Hiç mi gelişmeler asla gelişme yok. Doğuda çok rahat mı yaşıyor türkler. Ulan kürt olmayan kimse doğuda rahat yaşayamaz. Bırak doğuyu batıda bile kürtlerin olduğu mahallede başka kimse yaşayamıyor illallah ettiriyorlar.

        Bu arada yan sokakta kavga çıktı teras katta kalan 7 kürt mafyacılık oynamış bağırtı koptu. Polisler geldi aldı hepsini evin duvarını kırdılar uyuşturucu çıktı. Tam da anlatmak istediğim örnek amk o apartmandaki herkes başka yere taşınır kimse çocuğunu ailesini öyle insanlarla aynı yerde durdurmak istemez. Örnek al sana işte hep aynı kodumun mağaracı köstebekleri
        ···
      3. diğerleri 0
    4. diğerleri 1
   tümünü göster