/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +56 -3
    Ölmeye yüz tutmuş bir sözlüğe bu kadar fazla para verilmesi akıllarda soru işaretleri bırakıyor. Sözlük'ün tek gelirinin reklam ve sponsorluklar olduğunu düşünelim. Kaldı ki inci Sözlük bu açıdan fıtrat gereği bahtsızdır;

    1-Kendini amorti etmesi çok uzun süren bir yatırım.

    2- En çok para kazandıran iş modelleri yatırılan paraya oranla kazanılan modellerdir. Sözlük satın almak maalesef bu kategoride değil.

    3- Yatırımdan bir beklenti vardır. Siz bir tarla ya da ev satın alıp metruk hâle dönmesini beklemezsiniz. Daha iyi hâle getirip kârınızı katlamaya bakarsınız. Ancak inci Sözlük satın alındıktan sonra sadece bir canlı yayın yapılıp üstü kapatıldı. Potansiyel para kaynağı olan üyeler, yazarlığa teşvik edilmedi.

    4- inci Sözlük popülarite açısından saman alevi gibi parlamış ve sönmüş bir internet sitesidir. Dikkat çekmeyen bir yatırım tercihi.

    Çok uzattım, kısa kesiyorum.

    Sizce bu bir kara para aklama operasyonu olabilir mi? Bu iddia bana ait değil. Daha önce dile getiren zeki yazar panpalarım olmuştu.

    Adı üstünde bu bir iddia. Asla bir yakıştırma ya da iftira olarak görülmemelidir. Eğer bu düşüncelerim birilerini üzdüyse, yazarlar heyeti olarak bir açıklamayı hakettiğimizi düşünüyorum.

    Daha güzel inci günlerine!
    ···
   tümünü göster